Nicușor Dan a promis că parcarea supraterană din Pantelimon va fi gata până la 1 noiembrie

image
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a vizitat șantierul parcării supraterane de la Cora-Pantelimon, început în 2013Foto: pmb.ro

Primarul Capitalei, Nicu┼čor Dan, a anun┼úat ieri c─â ora╚Öul va avea p├ón─â la 1 noiembrie ├«nc─â o parcare supretajat─â cu 500 de locuri. Este vorba de o construc╚Ťie care se ridic─â la intrarea ├«n Bucure╚Öti, ├«n zona Cora-Pantelimon ╚Öi pentru care lucr─ârile au ├«nceput ├«n 2013.

Proiectul dateaz─â din 2011, a ├«nceput efectiv ├«n 2013 ╚Öi de abia acum lucr─ârile sunt aproape finalizate. Potrivit edilului Nicu╚Öor Dan, singurul lucru care mai lipse┼čte este un post de transformare. Acesta putea fi realizat ├«nc─â din 2019, ├«ns─â Prim─âria nu ┼či-a achitat obliga┼úiile de plat─â ┼či s-a schimbat legea ├«ntre timp.ÔÇŁAm semnat acordul pentru acte adi┼úionale, mai lipsesc 80 de zile din care 70 de zile aducerea materialelor ┼či 10 zile instalarea, Foarte probabil mai devreme de 1 de noiembrie o s─â avem aceast─â parcare func┼úional─âÔÇŁ, a declarat ieri pe ╚Öantier Nicu┼čor Dan. La parterul parc─ârii va fi un terminal al STB pentru tramvaie ╚Öi o parcare pentru autobuzele care vin din provincie.  

Povestea parc─ârii supraterane din Pantelimon

Construirea unei parc─âri de tip park&ride l├óng─â Cora Pantelimon a ├«nceput ├«n iunie 2013 ca parte a proiectului de reabilitare a arterelor Iancului ╚Öi Pantelimon, scrie clubferoviar.ro. Reprezentan╚Ťii Prim─âriei Capitalei, condus─â la acea vreme de Sorin Oprescu, promiteau c─â vor finaliza cele dou─â bulevarde ├«n toamna anului 2014. Valoarea lucr─ârilor era de 70 milioane de euro, iar licita╚Ťia fusese c─â╚Ötigat─â de consor╚Ťiul format din firmele Tehnologica Radion, TIAB ╚Öi Via Proiect. La acea vreme, proiectul prevedea ca parcarea s─â fie subteran─â, ├«ns─â apoi, Prim─âria Capitalei a dorit o parcare suprateran─â iar reprezentan╚Ťii institu╚Ťiei au promis c─â va fi gata ├«ntr-un an, inclusiv bucla de ├«ntoarcere a tramvaielor. De mai multe ori lucr─ârile au fost oprite, apoi una dintre firmele din proiect a avut probleme mari ╚Öi construc╚Ťia parc─ârii s-a blocat. ├Än 2019, primarul general de la acea dat─â, Gabriela Firea a semnat un nou contract pentru reluarea lucr─ârilor cu un consor╚Ťiu de firme condus de TIAB. Constructorul se obliga s─â termine parcarea pentru 21 de milioane de euro. Potrivit proiectului, parcarea va avea 500 de locuri si va cuprinde bucla ├«ntoarcere tramvai; peroane; sal─â a╚Öteptare; zon─â restaurante; zon─â parcare maxi taxi sau autocare; culoar p├ón─â la viitoarea sta╚Ťie de metrou ╚Öi pasaj pietonal care va inlocui trecerile de pietoni.

Citi╚Ťi ╚Öi

├Äncep lucr─ârile la parcarea suprateran─â din Pantelimon. Uite cum va ar─âta construc╚Ťia

S-a deschis parcarea de la Str─âule╚Öti. Aici ├«╚Ťi la╚Öi ma╚Öina ╚Öi pleci la serviciu cu metroul

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock