Nicușor Dan anunță că a refuzat fermierilor și transportatorilor cel mai mare protest auto din istoria României

Ultima actualizare:

„Am respins solicitarea de protest a transportatorilor și a fermierilor pentru că nu este rezonabilă”. Afirmația aparține lui Nicușor Dan care a anunțat în această seară că fermierii și transportatorii care protestează au cerut aprobare pentru a ocupa centrul Capitalei cu 15.000 de mașini și utilaje. Cel mai mare protest auto din Capitală a fost în 2017 cu 3.800 de vehicule.

Transportatorii și fermierii doreau să blocheze centrul Capitalei
Harta cu zonele unde fermierii și transportatorii doreau să parcheze vehiculele, blocând circulația.

Revoluție sau tentativă de șantaj. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat marți seară că i s-a cerut și a refuzat, organizarea de către fermierii și transportatorii care sunt în a șaptea zi de proteste a unei mișcări fără precedent în istoria României.  

Nicușor Dan
Nicușor Dan a dezvăluit că protestatarii doreau să blocheze centrul Capitalei. Captură digi24.ro

Protestatarii doreau să ocupe Capitala cu 15.000 de vehicule 

”Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje. Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București”, a dezvăluit edilul șef al Capitalei 

Pentru a explica ce doreau să facă fermierii și transportatorii care blochează de o săptămână mai multe șosele importante din România, Nicușor Dan a făcut comparație cu cel mai mare protest auto aprobat vreodată în România. 

Cum a arătat protestul etalon din 2017 

„Cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației. Dreptul la protest este consfințit de lege, însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun. Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum am făcut și până acum”, a explicat Nicușor Dan 

Fermierii și transportatorii protestează de șapte zile
Fermierii și transportatorii din toată România vor să se adune în centrul Capitalei

Fermierii și transportatorii protestează de șapte zile

Este haos în rândul fermierilor și transportatorilor care protestează. În timp ce mai multe organizații le-au preluat revendicările și le negociau la diferite ministere, în stradă, în multe zone ale României nemulțumiții contestau reprezentanții care vorbeau în numele lor. În multe locuri s-a cerut ca la negocieri să fie reprezentanți din fiecare zonă geografică, după modelul de la Revoluție.

Mai mult, au apărut organizații despre care nu știa nimeni și care afirmă că revendicările fermierilor și transportatorilor au fost unificate și au rezultat nu mai puțin de 76 de doleanțe, toate importante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
bani jpeg
capsuni freepik jpg
primul teatru oravita jpg
Mihail Sadoveanu (© Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj / Wikimedia Commons)
image png
weekend distractie jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net