Anun╚Ťul lui Nicu╚Öor Dan despre greva STB: ÔÇ×Avem deja scris pl├óngerile penale ├«mpotriva liderilorÔÇŁ

20 ianuarie 2022

Primarul Capitalei condamn─â greva spontan─â a angaja╚Ťilor STB. Nicu╚Öor Dan precizeaz─â c─â a f─âcut pl├óngeri penale pe numele liderilor de sindicat din Societatea de Transport Bucure╚Öti.

image
Nicu╚Öor Dan condamn─â greva spontan─â a angaja╚Ťilor STB. Foto: Inquam

Nicu╚Öor Dan acuz─â, ├«ntr-o conferin╚Ť─â de pres─â organizat─â joi diminea╚Ť─â, c─â este vorba despre un protest politic, organizat de sindicatul mare al companiei, condus de Vasile Petrariu, care este ├«n acela╚Öi timp ╚Öi consilier general PSD, nicidecum despre o grev─â spontan─â.

Edilul sus╚Ťine c─â ╚Öoferii s-au l─âsat manipula╚Ťi de liderii de sindicat.

ÔÇ×Nu este o grev─â spontan─â, a╚Öa cum se afirm─â, este o grev─â orchestrat─â de sindicatul reprezentativ. Avem deja scris pl├óngerile penale ├«mpotriva liderilor care au organizat. Este o grev─â politic─â, Petrariu este consilier general PSD. ├Ämi pare r─âu c─â ╚Öoferii au c─âzut ├«n plasa acestor manipul─âri cu substrat politic. Fac apel la ╚Öoferi s─â reia activitateaÔÇŁ, declar─â Nicu╚Öor Dan.

stanga
dreapta
nicusor dan greva4 jpg
nicusor dan grev─â2 jpg
nicusor dan greva3 jpg

Nicu╚Öor Dan sus╚Ťine c─â protestul angaja╚Ťilor STB este unul ilegal, ├«n primul r├ónd din cauz─â c─â Rom├ónia se afl─â, ├«n acest moment, ├«n stare de alert─â. ├Än plus, angaja╚Ťii STB ar fi trebuit s─â asigure circula╚Ťia a 30% dintre mijloacele de transport ├«n comun.

ÔÇ×Avem o grev─â la STB, o ac╚Ťiune foarte grav─â care afecteaz─â foarte mul╚Ťi bucure╚Öteni, copii, oameni care trebuie s─â mearg─â la serviciu, pensionari. Este o grev─â ilegal─â. Suntem ├«n stare de alert─â, ├«n stare de alert─â nu se fac greve. Chiar dac─â nu am fi ├«n stare de alert─â, exist─â obliga╚Ťia legal─â ca pentru transportul public s─â fie asigurat─â o activitate de o treime. Ac╚Ťiunea ├«n instan╚Ť─â este scris─â ╚Öi depus─â la tribunal, se cere judec─âtorilor s─â constate c─â ac╚Ťiunea este ilegal─â ╚Öi s─â se reia lucrulÔÇŁ, sus╚Ťine primarul general al Capitalei.

stanga
dreapta
greva stb jpg
greva stb3 jpg
greva stb2 jpg
greva stb4 jpg
aglomeratie metrou jpeg
greva stb5 jpg
greva stb6 jpg

╚śoferii au refuzat s─â ias─â pe traseu joi diminea╚Ť─â

Greva anagaja┼úilor STB a ├«nceput joi, la primele ore ale dimine╚Ťii. Ac┼úiunea nu este un protest oficial, organizat prin declan┼čarea unui Conflict de Munc─â.

Pe l├óng─â cererile salariale ┼či teama c─â vor fi da┼úi afar─â, anagaja┼úii sunt nemul┼úumi┼úi de felul ├«n care conducerea STB a gestionat situa┼úia financiar─â din ultimele luni: ea ar fi trebuit s─â recupereze 1.4 miliarde de la Asocia╚Ťia de Dezvoltare Intercomunitar─â pentru Transport Public Bucure╚Öti ÔÇô Ilfov. ┼×oferii sunt de asemenea sup─âra┼úi c─â STB nu a investit destui bani ├«n infrastructur─â.

ÔÇ×Greva este una de avertisment. Este din cauza lipsei contractului de munc─â, lipsei pieselor de schimb, siguran╚Ťa c─âl─âtorilor, lipsa anvelopelor corespunz─âtoareÔÇŁ, a declarat un angajat STB.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!  

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printul nicolae romania crop jpg
printesa charlene png
dana rogoz (1) jpg
iulia parlea3 jpg
BeFunky collage (5) jpg
fruit 4416500 1920 jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg