Anunțul lui Nicușor Dan despre greva STB: „Avem deja scris plângerile penale împotriva liderilor”

Ultima actualizare:

Primarul Capitalei condamnă greva spontană a angajaților STB. Nicușor Dan precizează că a făcut plângeri penale pe numele liderilor de sindicat din Societatea de Transport București.

Nicușor Dan condamnă greva spontană a angajaților STB. Foto: Inquam
Nicușor Dan condamnă greva spontană a angajaților STB. Foto: Inquam

Nicușor Dan acuză, într-o conferință de presă organizată joi dimineață, că este vorba despre un protest politic, organizat de sindicatul mare al companiei, condus de Vasile Petrariu, care este în același timp și consilier general PSD, nicidecum despre o grevă spontană.

Edilul susține că șoferii s-au lăsat manipulați de liderii de sindicat.

„Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă, este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ. Avem deja scris plângerile penale împotriva liderilor care au organizat. Este o grevă politică, Petrariu este consilier general PSD. Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări cu substrat politic. Fac apel la șoferi să reia activitatea”, declară Nicușor Dan.

Nicușor Dan susține că protestul angajaților STB este unul ilegal, în primul rând din cauză că România se află, în acest moment, în stare de alertă. În plus, angajații STB ar fi trebuit să asigure circulația a 30% dintre mijloacele de transport în comun.

„Avem o grevă la STB, o acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, copii, oameni care trebuie să meargă la serviciu, pensionari. Este o grevă ilegală. Suntem în stare de alertă, în stare de alertă nu se fac greve. Chiar dacă nu am fi în stare de alertă, există obligația legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime. Acțiunea în instanță este scrisă și depusă la tribunal, se cere judecătorilor să constate că acțiunea este ilegală și să se reia lucrul”, susține primarul general al Capitalei.

Șoferii au refuzat să iasă pe traseu joi dimineață

Greva anagajaţilor STB a început joi, la primele ore ale dimineții. Acţiunea nu este un protest oficial, organizat prin declanşarea unui Conflict de Muncă.

Pe lângă cererile salariale şi teama că vor fi daţi afară, anagajaţii sunt nemulţumiţi de felul în care conducerea STB a gestionat situaţia financiară din ultimele luni: ea ar fi trebuit să recupereze 1.4 miliarde de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Şoferii sunt de asemenea supăraţi că STB nu a investit destui bani în infrastructură.

„Greva este una de avertisment. Este din cauza lipsei contractului de muncă, lipsei pieselor de schimb, siguranța călătorilor, lipsa anvelopelor corespunzătoare”, a declarat un angajat STB.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net