Noi dezvăluiri din ancheta ursului care a fost lăsat să agonizeze 18 ore pe DN 13 A în Harghita

image
Ministrul Mediului, Costel Alexe spune că urșii ies din păduri pentru că de trei ani nu sunt hrăniți

Continuă scandalul din jurul ursului accidentat sâmbătă seara de o maşină, pe drumul dintre Sovata şi Praid, care a fost lăsat să agonizeze 18 ore. Animalul fusese aruncat în afara şoselei, dar el s-a târât pe DN 13A unde a fost văzut de mulți șoferi și de abia duminică a fost tranchilizat.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a atacat luni autoritățile din Harghita despre modul cum au acționat în cazul ursului rănit dezvăluie news.ro. Demnitarul spune că din 2016 urşii nu mai primesc hrană în păduri și atunci de foame vin în localități după hrană. Alexe a afirmat că în judeţul Harghita, care este unul  de munte,”în mod normal autorităţile statului ar fi trebuit să fie mult mai bine pregătite şi să acţioneze în consecinţă” .

Ministerul Mediului acuză autoritățile din Harghita

”După evenimentul nefericit de sâmbătă seara, când a trebuit opinia publică să asiste aproape în direct la agonia unui urs rănit pe marginea drumului,m-am tot întrebat cât de cinic să fii să asişti la agonia unui anima sălbatic rănit. (...)Dar, repet, în situaţii excepţionale sunt măsuri excepţionale care pot fi luate iar autorităţile locale din judeţul Harghita aveau la dispoziţie cadrul legal încât ar fi putut acţiona sâmbătă seara” a afirmat Costel Alexe. Ministrul anunţă că va fi modificată Legea 557 din 2016 astfel încât să fie stabiliţi timpi de intervenţii, dar şi că trebuie redus inclusiv timpul de eliberare a avizelor de recoltare a animalelor.”Vom ajunge în situaţia în care opinia publică îşi pierde încrederea în instituţiile statului” spune Costel Alexe. Ministrul mediului a anunţat totodată că în  luna iunie a anului viitor se va afla numărul exact al urşilor.

Prefectul din Harghita schimbat după agonia ursului

Prefectul de Harghita este primul oficial local care a plătit pentru lipsa de reacție în cazul ursului care a agonizat 18 ore pe marginea unei șosele naționale."Procedura de dat afară este demiterea de către primul ministru. Noi facem documentele pe care le vom înainta primului ministru şi va fi demis. Domnul prefect a greşit în momentul în care a tratat funcţia sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca pe o funcţie cu rol decorativ, adică sâmbătă a luat act de eveniment, de ce s-a întâmplat, şi a fost suficient în interpretarea domniei sale, fără să finalizeze, fără să se intereseze, fără să ia măsuri, fără să se implice astfel încât să nu existe o asemenea situaţie neplăcută”, a anunțat luni, Marcel Vela ministrul de Interne. Vela a precizat că Jandarmeria, despre care toată lumea anunța că trebuia să se ocupe, are temei legal să intervină în asemenea situaţii, dar nu dispune de tranchilizante şi nici de specialişti care să tranchilizeze un animal. Vela a mai spus că prefectul de Harghita a indus în eroare un secretar de stat din cadrul MAI, spunându-i că a aflat despre situaţia ursului duminică dimineaţa.

Citiți în Click!

Bărbatul a ucis cu un topor ursul care i-a atacat soţia

Urs, lovit în plin de mașină. Animalul a agonizat 18 ore pe șosea

Ion Hristescu png
cub larisa iordache png
cub andreea banica animat gif
horoscop ( FOTO pixabay )
7 front elvetianca pensiune jpg
andreea esca si alexia eram
6 baza 1 garsoniera jpg
BeFunky collage (22) jpg
sistem de monitorizare cu bratara electronica Foto: IGPR
Hamutovski2 jpg
image
image
image
image
foto 1   privire oras shutterstock 674347609 jpg
proteste   profimedia 0727331327 jpg
rapper rus   mrwalkie Instagram  jpg
7 front elvetianca pensiune jpg
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg