Noi informații pe Google Maps: prognoza meteo și calitatea aerului pe rute „eco-friendly”

image
Google Maps vine de anul acesta cu noi informații pentru utilizatori

Google prezintă o serie de schimbări de care Google Maps va beneficia anul acesta, având la bază cele mai noi tehnologii machine learning. În 2021, Google Maps va primi peste 100 de îmbunătățiri bazate pe AI (inteligență artificială), pentru a oferi informații precise și la zi, atunci când este nevoie de ele. Iată câteva dintre cele mai importante schimbări din Google Maps, de interes pentru utilizatorii din România!

Începând din luna mai, Google Maps va avea două noi niveluri de date: vreme și calitatea aerului. Informațiile despre vremea dintr-o anumită zonă sunt furnizate de Weather Company și vor arăta starea vremii în acel moment, precum și prognoza pe o săptămână.

Datele despre vreme vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android și iOS.

În ceea ce privește nivelul cu informații despre calitatea aerului, se apelează la mai multe surse globale, precum Agenția Guvernamentală pentru Protecția Mediului din Statele Unitate AirNow.gov, CPCB din India, EPA Victoria din Australia sau KECO din Coreea.

Informații pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există stații AQI (Air Quality Index).

Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile pe desktop, Android și iOS, în prima etapă în Statele Unite, India, Australia și Coreea, iar apoi extins la nivel global.

Nouă interfață a Google Maps pentru rute către destinație

Interfața prin care se oferă variantele de rute către destinație în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport și a rutelor disponibile către destinație.

În loc să navighezi între diferite „tab”-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos), utilizatorii vor putea să vadă și să compare cât le ia să ajungă la destinație în fiecare mod de transport, acestea fiind așezate una lângă alta.

Informații necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinație vor fi într-un singur ecran, inclusiv informații în timp real despre timpul estimat până la destinație, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate și altele.

Noua interfață va fi disponibilă din luna iulie, la nivel global, pentru desktop, Android și iOS.

Din septembrie, apar pe Google Maps rutele cu aer curat

Începând cu luna septembrie a acestui an, Google Maps va oferi variante de rute „eco-friendly”.

Acestea sunt obținute printr-un nou model care care optimizează consumul de combustibil, luând în calcul factori precum înclinația șoselei și viteza anticipată.

Din aceeași categorie, alături de rutele „eco-friendly”, Google Maps va afișa alerte atunci când șoferii sunt în apropierea unei zone cu emisii scăzute, respectiv perimetre unde sunt restricții de acces pentru anumite mașini, în vederea reducerii poluării: de exemplu, anumite mașini diesel sau permit accesul mașinilor care respectă un standard minim de emisii.

Aceste alerte vor fi lansate în iunie 2020 și vor fi aplicate pentru mai mult de 100 de orașe europene din Germania, Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, urmând să fie extins în mai multe țări.

Mai multe detalii despre îmbunătățirile și noile funcționalități ale Google Maps, în articolul de pe blogul Google: https://blog.google/products/maps/redefining-what-map-can-be-new-informa....

Citește și: 

Care a fost cel mai căutat cuvânt pe Google, în anul 2020, în România

Catedrala Mântuirii Neamului, batjocorită pe Google Maps: „Catedrala Prostirii Neamului”. Cum a fost posibil

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
prodan (2) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
ue ucraina rusia
image
image
image
image
Noile monede cu portretul Regelui Charles al III-lea (foto: Facebook / The Royal Mint)
visarion alexa
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg