Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. Românii câștigă noi libertăți

florin citu 10 jpeg
De la 1 iulie, românii primesc noi libertăți

În ședința de azi a Guvernului se vor decide următoarele măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iulie. Iată ce propuneri se află pe masa premierului!

Guvernul decide azi următoarele măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 11 iulie. Practic, peste doar câteva zile, românii se vor bucura de libertăți noi și iată că încet încet revenim la viața de dinainte de pandxemie. 

Printre propunerile care vor fi analizate în ședința de Guvern de joi se numără:

 • Redeschiderea târgurilor și talciocurilor; 
 • Spații deschise 100% din capacitate: săli de sport, cafenele, baruri, restaurante, spații de cazare, săli de jocuri de noroc;
 • Competițiile sportive se vor putea desfășura cu ocuparea a 50% din capacitatea sălilor, stadioanelor.
 • Se deschid spațiile de joacă din interior; capacitatea de funcționare va fi de 70%.
 • La o capacitate de 70% vor funcționa și cluburile și discotecile.
 • Nunțile, botezurile, parastasele se vor putea organiza în spații deschise cu participarea a dcel mult 100 de persoane.
 • La concerte vor putea participa cel mult 2500 de persoane cu condiția distanțării sociale de 2 metri între spectatori. 
 • Gupurile de persoane care vor avea voie să se plimbe pe stradă se mărește la un număr de 10. Mai mult, acestea nu trebuie să mai facă parte din aceeași familie.
 • Cinematografele, teatrele și sălile de spectacole vor putea să funcționeze fără o limită de persoane, cu condiția ca toată lumea să poarte mască.
 • Hotelurile nu vor mai avea restricții în interior. Piscinele din interiorul hotelurilor vor fi și ele redeschise la capacitate maximă.

image
În ședința de Guvern de joi, Florin Cîțu va da undă verde mai multor propuneri de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de Covid

Florin Cîțu, despre purtarea măștii la birou 

„Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la TVR 1.

Întrebat dacă în ceea ce priveşte portul măştii la interior se vor mai relaxa condiţiile, premierul a precizat: „Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”. „Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a adăugat Cîţu.

cub florin zamfirescu png
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub bromania png
Robbie Williams Spice Girls
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
telefon mobil jpg
Elon Musk cu robotul umanoid Optimus la Tesla AI Day 2022 CAPTURĂ Tesla YouTube (2) jpg
01 agresor minor poreclit raffa foto Instagram jpg
image
image
image
image
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel crop 1664473092 jpg