Noi stenograme ├«n scandalul UNIFARM. Leg─âtura dintre Ludovic Orban ┼či companie

20 ianuarie 2022

Scandalul m─â┼čtilor UNIFARM ia amploare. A ap─ârut o nou─â stenogram─â din care reiese c─â ar fi exista o leg─âtur─â ├«ntre compamia lui Adrian Ionel ┼či Ludovic Orban.

image
Ludovic Orban foto: gov.ro

Conversa┼úia, ob┼úinut─â de antena3.ro, ar fi avut loc ├«n 16 martie, la cinci zile de la termenul de livrare al m─â┼čtilor. ├Än aceea┼či zi, Adrian Ionel reziliase contractul cu BSG ┼či amenin┼úat cu pl├óngere penal─â. Conversa┼úia a avut loc ├«ntre Costel Barbu, pe atunci secretat general adjunct la Guvernului ┼či Robert Ionescu, asociatul Simonei Ciulavu, reprezentanta UNIFARM, conform antena3.ro.

├Än discu┼úie, Robert Ionescu ├«├« cere mai multe favoruri lui Costel Barbu, pentru a urgenta aducerea ├«n ┼úar─â a produselor, iar Barbu ├«i d─â numere de telefon al ┼čefului v─âmilor ┼či al Ministrului de Finan┼úe. Ionescu ├«i transmite, de mai multe ori, mul┼úumiri lui Orban.

Iat─â stenogramele discu┼úiei dintre Costel Barbu ┼či Robert Ionescu

Costel Barbu: Se d─â un telverde acum!

Robert Ionescu: Perfect! ┼×i to┼úi ┼čoferii bloca┼úi s─â sune acum! Cum proced─âm? Anun┼úa┼úi voi acolo toate datele noastre?

Costel Barbu: ├Äi dau acum ┼čefului.

Robert Ionescu: Te rog! Mulţumesc!

(Barbu ├«i d─â lui Ionescu num─ârul de telefon al ┼čefului v─âmilor ┼či ├«l ├«ndeamn─â s─â sune)

Robert Ionescu: Mii de mul┼úumiri, fratele meu! At├ót ┼úie c├ót ┼či domnului prim-ministru.

Costel Barbu: Mă ţi la curent!

Robert Ionescu: Auzi, o rug─âminte c─âtre domnul prim-ministru. Pentru a putea urgenta aducerea ├«n ┼úar─â a produselor e nevoie de un sms/telefon din partea domniei sale c─âtre CEO-ul b─âncii...dl O T, doar ca s─â gr─âbeasc─â aprobarea acreditivului. Practic, voi ┼čti┼úi cel mai bine c─â starea este de Urgen┼ú─â! Eu sunt ├«n banc─â acum.

Costel Barbu: Ok. Vorbesc acum!

(Barbu ├«i transmite num─ârul de telefon al ministrului Finan┼úelor ┼či ├«i spune s─â ├«l sune pentru problema legat─â de banc─â)

Robert Ionescu: I-am explicat! O rezolv─â!

Costel Barbu: ┼×tim. A sunat.

Costel Barbu: Zi cum st─âm! Boss, cum st─âm?

Robert Ionescu: Toat─â marfa e blocat─â la vama din Turcia.

Robert Ionescu: Cristi, URGENT! Ministerul S─ân─ât─â┼úii din Turcia are nevoie de o cerere din partea Unifarm care s─â con┼úin─â cantit─â┼úile totale pentru fiecare produs ├«n parte. Ca s─â ne poat─â aproba exportul. Exportul se aprob─â o singur─â dat─â. Doar c─â directorul Unifarm nu crede c─â domnul premier s-a implicat personal s─â rezolve situa┼úia ┼či nu vrea s─â fac─â aceast─â cerere. A┼ča c─â trebuie s─â-l sune domnul prim-ministru pe Adrian Ionel, directorul Unifarm.

Costel Barbu: Da, acum!

Robert Ionescu: Ne ├«njur─â ┼či nu vrea s-o fac─â! Te rog, confirm─â-mi pe loc c─â a vorbit premierul cu el! Dup─â tot efortul supraomenesc al domnului Orban, acest director de la Unifarm nu vrea s─â fac─â o simpl─â cerere.

Costel Barbu: Acum vorbesc.

Robert Ionescu: Toate autorit─â┼úile din Turcia sunt mobilizate! Dup─â ordinul premierului de azi-noapte! Lipse┼čte doar cererea Unifarmului.

Costel Barbu: Gata! Acum a sunat!

Robert Ionescu: ┼×i??

Costel Barbu: Acum face!

Robert Ionescu: Cererea, da?

Costel Barbu: Daaaa. Gata, a vorbit ┼čefu' direct cu el.

Robert Ionescu: Mul┼úume┼čte-i din suflet domnului prim-ministru! Conform contractului, noi mai aveam de adus 2 milioane de m─â┼čti ┼či 225.000 de combinezoane. Dar ni s-a dat de ├«n┼úeles c─â Rom├ónia nu mai are nevoie de ele.

Costel Barbu: S─â fie din cauza presiunilor f─âcute de noi? O s─â verific!

Directorul UNIFARM, acuzat c─â ar fi primit ┼čpag─â de la firme str─âine

unifarm adrian ionel jpg
Adrian Ionel

Totul a ├«nceput ├«n martie 2020, c├ónd, o data cu declararea st─ârii de urgen┼ú─â, Ministerul S─ân─ât─â┼úii ar fi dat companiei UNIFARM 500 de milioane de euro pentru a cump─âra m─â┼čti, combinezoane, concentratoare de oxigen ╚Öi injectomate. Firma lui Adrian Ionel a ├«ncheiat mai multe contracte cu firme private, printre care ┼či una din Turcia, de la care acesta ar fi luat ┼čpag─â. Pentru c─â marfa nu a venit la timp, el a fost chemat la DNA.

Oamenii procurorului ╚Öef Bologa mai spun c─â  Adrian Ionel  a negociat un contract de 6.700.000 de euro  pentru 3.000.000 de m─â┼čti ┼či 250.000 de combinezoane cu un afacerist libanez au negociat contract cu o valoare total─â de. Directorul UNIFARM ar fi trebuit s─â primeasc─â de la libanez 760.000 de euro, mai arat─â procurorii.

├Än dosar e implicat─â ┼či reprezentanta firmei, Simona Ciulavu, despre care s-a spus c─â ar fi fost o apropiat─â a fostului premier din acel moment, Ludovic Orban

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!    

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
Pensionari din România jpg
00032 jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
irina fodor asia express jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg