Noi stenograme în scandalul UNIFARM. Legătura dintre Ludovic Orban şi companie

Ultima actualizare:

Scandalul măştilor UNIFARM ia amploare. A apărut o nouă stenogramă din care reiese că ar fi exista o legătură între compamia lui Adrian Ionel şi Ludovic Orban.

Ludovic Orban foto: gov.ro
Ludovic Orban foto: gov.ro

Conversaţia, obţinută de antena3.ro, ar fi avut loc în 16 martie, la cinci zile de la termenul de livrare al măştilor. În aceeaşi zi, Adrian Ionel reziliase contractul cu BSG şi ameninţat cu plângere penală. Conversaţia a avut loc între Costel Barbu, pe atunci secretat general adjunct la Guvernului şi Robert Ionescu, asociatul Simonei Ciulavu, reprezentanta UNIFARM, conform antena3.ro.

În discuţie, Robert Ionescu îî cere mai multe favoruri lui Costel Barbu, pentru a urgenta aducerea în ţară a produselor, iar Barbu îi dă numere de telefon al şefului vămilor şi al Ministrului de Finanţe. Ionescu îi transmite, de mai multe ori, mulţumiri lui Orban.

Iată stenogramele discuţiei dintre Costel Barbu şi Robert Ionescu

Costel Barbu: Se dă un telverde acum!

Robert Ionescu: Perfect! Şi toţi şoferii blocaţi să sune acum! Cum procedăm? Anunţaţi voi acolo toate datele noastre?

Costel Barbu: Îi dau acum şefului.

Robert Ionescu: Te rog! Mulţumesc!

(Barbu îi dă lui Ionescu numărul de telefon al şefului vămilor şi îl îndeamnă să sune)

Robert Ionescu: Mii de mulţumiri, fratele meu! Atât ţie cât şi domnului prim-ministru.

Costel Barbu: Mă ţi la curent!

Robert Ionescu: Auzi, o rugăminte către domnul prim-ministru. Pentru a putea urgenta aducerea în ţară a produselor e nevoie de un sms/telefon din partea domniei sale către CEO-ul băncii...dl O T, doar ca să grăbească aprobarea acreditivului. Practic, voi ştiţi cel mai bine că starea este de Urgenţă! Eu sunt în bancă acum.

Costel Barbu: Ok. Vorbesc acum!

(Barbu îi transmite numărul de telefon al ministrului Finanţelor şi îi spune să îl sune pentru problema legată de bancă)

Robert Ionescu: I-am explicat! O rezolvă!

Costel Barbu: Ştim. A sunat.

Costel Barbu: Zi cum stăm! Boss, cum stăm?

Robert Ionescu: Toată marfa e blocată la vama din Turcia.

Robert Ionescu: Cristi, URGENT! Ministerul Sănătăţii din Turcia are nevoie de o cerere din partea Unifarm care să conţină cantităţile totale pentru fiecare produs în parte. Ca să ne poată aproba exportul. Exportul se aprobă o singură dată. Doar că directorul Unifarm nu crede că domnul premier s-a implicat personal să rezolve situaţia şi nu vrea să facă această cerere. Aşa că trebuie să-l sune domnul prim-ministru pe Adrian Ionel, directorul Unifarm.

Costel Barbu: Da, acum!

Robert Ionescu: Ne înjură şi nu vrea s-o facă! Te rog, confirmă-mi pe loc că a vorbit premierul cu el! După tot efortul supraomenesc al domnului Orban, acest director de la Unifarm nu vrea să facă o simplă cerere.

Costel Barbu: Acum vorbesc.

Robert Ionescu: Toate autorităţile din Turcia sunt mobilizate! După ordinul premierului de azi-noapte! Lipseşte doar cererea Unifarmului.

Costel Barbu: Gata! Acum a sunat!

Robert Ionescu: Şi??

Costel Barbu: Acum face!

Robert Ionescu: Cererea, da?

Costel Barbu: Daaaa. Gata, a vorbit şefu' direct cu el.

Robert Ionescu: Mulţumeşte-i din suflet domnului prim-ministru! Conform contractului, noi mai aveam de adus 2 milioane de măşti şi 225.000 de combinezoane. Dar ni s-a dat de înţeles că România nu mai are nevoie de ele.

Costel Barbu: Să fie din cauza presiunilor făcute de noi? O să verific!

Directorul UNIFARM, acuzat că ar fi primit şpagă de la firme străine

Adrian Ionel
Adrian Ionel

Totul a început în martie 2020, când, o data cu declararea stării de urgenţă, Ministerul Sănătăţii ar fi dat companiei UNIFARM 500 de milioane de euro pentru a cumpăra măşti, combinezoane, concentratoare de oxigen și injectomate. Firma lui Adrian Ionel a încheiat mai multe contracte cu firme private, printre care şi una din Turcia, de la care acesta ar fi luat şpagă. Pentru că marfa nu a venit la timp, el a fost chemat la DNA.

Oamenii procurorului șef Bologa mai spun că  Adrian Ionel  a negociat un contract de 6.700.000 de euro  pentru 3.000.000 de măşti şi 250.000 de combinezoane cu un afacerist libanez au negociat contract cu o valoare totală de. Directorul UNIFARM ar fi trebuit să primească de la libanez 760.000 de euro, mai arată procurorii.

În dosar e implicată şi reprezentanta firmei, Simona Ciulavu, despre care s-a spus că ar fi fost o apropiată a fostului premier din acel moment, Ludovic Orban

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net