Noutăți despre Puiu Popoviciu, cel mai bogat român condamnat de justiție și fugit din țară

Ultima actualizare:

Fugit dar nu uitat, ascuns dar nu scăpat! Statul român nu se lasă și vrea să pună mâna pe Puiu Popoviciu, cel mai bogat român condamnat de justiția din țară și ascuns departe. Apelul formulat de Curtea de Apel Bucureşti împotriva deciziei unui tribunal britanic de a-l ține departe de închisorile române pe fugarul Puiu Popoviciu se va judeca pe 16 mai 2023 

Puiu Popoviciu
Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în 2017

Gabriel Aurel Popoviciu cunoscut în lumea afacerilor drept Puiu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în august 2017 în dosarul Băneasa, însă a reuşit să fugă la Londra. Justiția română se luptă de atunci să îl aducă în fața justiției dar a eșuat. De data aceasta dezbaterile pentru cererea justiției române nu vor dura se pare mult.  

Potrivit g4media.ro, în astfel de cazuri o decizie este așteptată între una şi cinci zile și va fi dată de un complet alcătuit din trei magistrați. Anunțul privid stabilirea datei a fost făcut de reprezentanţii biroului de presă al Curţii Supreme a Regatului Unit. 

Care este situația cererii de extrădare a lui Puiu Popoviciu 

În august 2019, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, dar, surprinzător, pe 11 iunie 2021, Înalta Curte a Angliei și Țării Galilor i-a admis apelul lui Popoviciu și a anulat decizia de extrădare.  

În iunie 2021, instanţa britanică a respins cererea statului român de a-l extrăda pe Popoviciu după ce avocaţii omului de afaceri au prezentat mai multe mărturii din dosarele deschise de fosta Secție Specială (SIIJ) împotriva judecătorului care l-a condamnat pe Popoviciu în primă instanță 

Anul trecut, pe 27 mai Curtea Supremă a Marii Britanii a admis în principiu apelul declarat de Curtea de Apel Bucureşti faţă de decizia de ne-extrădare pronunţată în 2021 descriu situația dosarului jurnaliștii de la sura citată.  

Pentru a nu fi închis în România și a putea rămâne în Anglia, Popoviciu a plătit sume mari de bani și a angajat avocaţi de top precum Edward Fitzgerald QC, cotat potrivit surselor g4media.ro, pe primul loc la Londra în materie de proceduri de extrădare.  

La începutul lui 2021, Edward Fitzgerald QC a reușit să convingă instanța să nu îl extrădeze în SUA pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks, căutat de FBI sub acuzații de spionaj. Printre alții, avocatul britanic l-a reprezentat și pe Silvio Berlusconi în fața CEDO 

image
image
image
image
image
image
prognoza meteo 7 ianuarie 2022 ninsori jpg
sare bucatarie jpg
bani jpeg
image png
Frica de zbor jpg
image png
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
kurt malpass facebook jpg