Nu intraţi fără colac în mare! Salvamarii sunt în grevă

image
Ameninţă că opresc de tot lucrul

În plin sezon estival, când plajele sunt pline, valurile mari şi turiştii puşi pe distracţie, salvamarii de pe litoral au intrat în grevă. S-au săturat să muncească gratis. Aşa că, atenţie maximă când vă aruncaţi în mare! Să aveţi şi un colac la îndemână, pentru mai multă siguranţă!

Distracţia la mare e în toi, chiar dacă preţurile au luat-o razna, ca de fiecare dată în vârf de sezon. Vremea-i bună, apa-i bună, berea-i rece şi fetele frumoase. Deci, cam toate sunt la locul lor, mai puţin salvamarii. De ieri, peste 200 de salvatori sunt în grevă şi spun că n-au de gând să renunţe la protest până când nu-şi vor primii salariile. Sunt pe plajă şi îşi fac treaba de la începutul lunii iunie şi tot de atunci n-au primit nici un leu.

Nu, nu aveţi un deja-vu, aşa se întâmplă în fiecare an. Mai bine de jumătate de vară, salvamarii lucrează pe gratis.

Nicolae Coitu, şeful salvamarilor din Costineşti, spune că, şi în acest an, Guvernul i-a lăsat fără fonduri. Cei 20 de salvamari din staţiunea tineretului au intrat, alături de ceilalţi salvamari din sud, în grevă de avertisment. „Vom sta aşa până la prima şedinţă de Guvern. Am intrat în grevă ca să-i anunţăm pe guvernanţi că suntem pe plajă", a spus Coitu.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa spun că au trimis documentaţia necesară pentru obţinerea fondurilor încă din luna mai. Cu toate acestea, Guvernul nu a alocat fondurile necesare pentru plata serviciului de salvamar şi nici pentru punctele de prim ajutor. Salvamarii din sudul litoralului spun că sunt decişi să intre în grevă generală în cazul în care nu-şi vor primi banii în cel mai scurt timp.

Salvamarii din Mamaia stau deoparte

Cei 120 de salvamari din staţiunea Mamaia nu s-au alăturat colegilor din sudul litoralului. Probabil, aceştia sunt atât de mulţumiţi de costumele retro cu care i-a îmbrăcat primarul Radu Mazăre, încât nu mai sunt interesaţi de bani.

simeon stalpnicul png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
rafila jpg
Xi Jinping FOTO SHUTTERSTOCK
Arme nucleare Rusia FOTO Shutterstock
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg