«Nu mai ieşim din case de frica ursului rănit!»


    Animalul s-a chinuit  disperat ore în şir să scape  din capcană şi s-a rănit
Animalul s-a chinuit disperat ore în şir să scape din capcană şi s-a rănit

Panică într-o localitate de la poalele Retezatului. După ce a stat ore în şir prins într-o capcană întinsă de un localnic, un urs rănit a reuşit să scape înainte ca vânătorii să îl tranchilizeze. Acum umblă rănit prin pădure, iar oamenii se tem să mai iasă din case de frica unui atac.

Alarma s-a dat duminică după-amiaza în satul Coroieşti, din judeţul Hunedoara. Un tânăr a văzut un urs prins într-un laţ şi a alertat imediat autorităţile.

Pădurari, medici vete­rinari, jandarmi şi poliţişti, cu toţii s-au mo­bilizat pentru a elibera animalul şi pentru a evita producerea unor accidente. Un medic veterinar şi un vânător au coborât să-l tranchilizeze pe mamifer, însă nu au mai apucat. Animalul care cântărea 200 de kilograme a reuşit să se desprindă singur din capcană.

A smuls un copac din rădăcină şi a reuşit să rupă laţul de oţel. Animalul s-a repezit furios la oameni, însă vânătorii au tras câteva focuri de armă în aer şi l-au speriat.

Animalul a fugit înapoi în pădure, dar este rănit. Localnicii sunt speriaţi şi spun că se tem să mai iasă din case. Se gândesc numai la atacurile urşilor din Dâmboviţa, din urmă cu două săptămâni şi spun că ursul îi poate ataca oricând.

"Urşii vin mereu peste noi, ne-au mâncat vacile, ne-au rupt pomii. Acum, că animalul asta este şi rănit, este şi mai periculos!", a povestit, speriată o localnică, pentru Antena 3. Fondul de vânătoare din apropierea sa­tului Coroieşti va fi monitorizat de pădurari pentru ca ursul speriat să nu atace oameni.

Au făcut ravagii şi în Cluj

Urşii au ucis 12 vaci, patru oi şi un mânz, în doar două săptămâni. Primarii comunelor Mărişel şi Măguri-Răcătău, din judeţul Cluj, au cerut ajutorul vânătorilor.

"Situaţia e foarte gravă, am avut şi în august, dar şi în ultimele trei săptămâni probleme cu urşii care cred că s-au înmulţit peste măsură şi nu mai au hrană pe fondul de vânătoare. Au distrus pomi fructiferi, pruni în special, dar au atacat şi stupi şi recolte de morcovi. Ce este grav este că au omorât de pe păşunile private 12 vaci şi două oi. Am chemat vânătorii şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj. Lumea e îngrijorată şi garantez că într-o lună urşii vor ataca şi animalele din gospodăriile oamenilor în căutare de hrană", a spus Mariş. Acesta a estimat că atacurile la animale şi la livezi au fost date de circa zece urşi cu pui.

simeon stalpnicul png

Sub teroarea urşilor, de două săptămâni

Isteria urşilor a început, la 15 septembrie, când un bătrân în vârstă de 71 de ani a murit, după ce a fost atacat, în satul Dealul Frumos din comuna Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa.

Câteva ore mai târziu, o femeie a fost rănită de urs într-o comună învecinată, şi încă un bărbat a fost rănit uşor. În noaptea respectivă, vânătorii au împuşcat un urs la marginea localităţii Pietroşiţa, pe malul râului Ialomiţa.

Au spus că pericolul a fost eliminat şi au stabilit că animalul avea rabie. Trei zile mai târziu, un nou atac al ursului a avut loc. Un animal prins în capcana unui braconier a reuşit să scape şi l-a ucis pe bărbatul de 63 de ani.

Apoi, la scurt timp, în zona Pietroşiţa, un cioban a fost atacat de urs, dar a reuşit să se refugieze într-o baracă fără a fi rănit. Urşii au lovit apoi la Covasna. O vacă şi un porc au fost omorâţi într-o gospodărie.

cub camelia șucu (1) png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub lia bugnar theo rose png
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
Kirstie Alley jpg
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
cub emma corrin png
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
femeie vaccin jpg
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg