Nu rataţi balul mascat al curselor auto!

Ultima actualizare:

    Principalul eveniment al weekendului este cursa de la Palatul Parlamentului a maşinilor trăsnite
Principalul eveniment al weekendului este cursa de la Palatul Parlamentului a maşinilor trăsnite

Vă plac cursele auto? Ei bine duminică 14 septembrie, Pe calea 13 septembrie, lângă Palatul Parlamentului, de la ora 12.00, puteţi asista la cea mai ciudată întrecere automobilistică din viaţa dvs, Red Bull Soapbox Race.

Participanţii îl consideră un bal mascat al curselor auto, un Halloween pe roţi. „Este un concurs de viteză unde şoferii amatori se urcă la volanul unor vehicule artizanale, care funcţionează pe bază de curaj şi gravitaţie” descriu întrecerea organizatorii. Concret vehiculele trebuie să se deplaseze pe bază de forţă gravitaţională, fără baterii, să nu aibă mai mult de 180 cm lăţime, 360 de cm lungime şi garda la sol nu mai mare de 20 de cm. Vor participa 70 de echipaje formate potrivit regulamentului din minim 2, maxim 4 membri.

Învingătorul va fi declarat pe baza a trei criterii: viteză, creativitate, impresie artistică. Este pentru prima oară când această cursă se organizează în România, iar prima astfel de întrecere a avut loc în anul 2000 în Belgia. 

Alte evenimente care au loc în week-end: astăzi, de la ora 10.00 are loc „Festivalul Deltei-Crapul”, în Parcul Lumea Copiilor (zona grătarelor) - un regal pentru amatorii de peşte. Nu vor lipsi scrumbia de Dunăre la grătar, ciorba de peşte, chifteluţele de peşte pregătite de bucătari artişti după reţete unice. Mâine vă recomandăm „Bike Fest” care începe la ora 7.30 în Parcul Izvor. Evenimentul este dedicat tuturor celor care deţin o bicicletă. Sunteţi invitaţi la curse pe două roţi, demonstraţii ale aşilor în domeniu, talcioc de piese, exerciţii de personalizare a „bolidului”şi concerte.  

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net