Nu s-au lăsat până n-au luat 10 la Bacalaureat

Ultima actualizare:

    Unei eleve din Gorj și uneia din Teleorman li s-a făcut dreptate după recorectarea lucrărilor
Unei eleve din Gorj și uneia din Teleorman li s-a făcut dreptate după recorectarea lucrărilor

N-au luat zece pe linie, dar ştiau că merită nota maximă! Două eleve care au susţinut examenul de Bacalaureat au făcut contestaţii şi, în urma recorectării, au obţinut nota meritată. Denisa Berele, din Gorj, şi Emilia Tănase, din Teleorman, n-au fost de acord cu notele de 9,75, respectiv 9,35, la Istorie. Şi au avut dreptate, fiindcă ulterior au fost notate cu 10.

“Ştiam că nu am greşit”. Denisa Berele, din comuna Turburea (Gorj), absolventă a Liceului Tehnologic Turceni (Gorj), a obţinut 10 la Română, 10 la Geografie şi 9,75 la Istorie. Dezamăgită, fata a făcut contestaţie, convinsă că merita mai mult. În urma recorectării, Denisa a obţinut nota maximă, devenind astfel cel de-al doilea absolvent de liceu din judeţul Gorj cu media 10 la Bacalaureat. „Ştiam că nu am greşit la Istorie. Mulţumită lui Dumnezeu, nota mea a fost modificată şi am luat 10!”, povesteşte fata. 

Denisa intenţionează să urmeze Facultatea de Litere, la Craiova sau la Bucureşti. Ar fi vrut să fie şi regizor de film, dar a ales să fie dascăl. „Îmi surâde meseria de profesor. Mi-ar plăcea ca, peste ani, să întâlnesc foşti elevi pe stradă şi să-i văd oameni realizaţi”, zâmbeşte Denisa. Va studia în Anglia.

Emilia Tănase este singura absolventă din Teleorman care a reuşit să ia media 10 la Bacalaureat. Elevă la Colegiul Naţional ”Anastasescu” din Roşiorii de Vede, ea a luat, iniţial, 10 la Română, 10 la Geografie şi 9,35 la Istorie. Tânăra a făcut contestaţie şi recorectarea lucrării i-a adus nota 10. 

Fata aplicase deja la o universitate din Marea Britanie, care îi impusese cel puţin media 8 la Bacalaureat, însă tânăra şi-a dorit nota maximă, ca o satisfacţie personală pentru toţi anii de muncă din liceu. Absolventă a profilului Filologie, ea va studia la Facultatea de Marketing Digital din cadrul Universităţii Coventry (Marea Britanie). ”Cred că marketingul mă va ajuta să-mi promovez afacerea la care visez”, explică tânăra.

A început înscrierea pentru sesiunea a doua 


    Mulţi tineri își vor încerca șansa la sesiunea din august
Mulţi tineri își vor încerca șansa la sesiunea din august

Cei care au picat examenul de Bacalaureat în prima sesiune se pot înscrie până pe 14 iulie pentru cea de-a doua sesiune. Elevii care au promovat corigenţele pot depune fişele de înscriere pe 27 iulie. Prima probă a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului este programată pe 21 august, iar ultima se va desfăşura pe 31 august. Rezultatele se vor afișa pe 1 septembrie, când se vor putea face și contestații. 

Pe de altă parte, absolvenții de gimnaziu vor afla miercuri în ce licee au fost repartizați. (Marina Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net