Nu vă rataţi vacanţa! Uite unde e riscant să călătoreşti!
În Balcani au fost inundaţii catastrofale, în Africa sunt boli periculoase şi au fost atentate cu bombe, în Thailanda a fost lovitură de stat. Aşadar, aveţi grijă să vă informaţi, înainte de a pleca într-o vacanţă exotică.
Românii au prins gustul călătoriilor în ţări străine. Însă, în fiecare zi, într-un colţ pe planetă apar probleme grave.
Uite unde e periculos să pleci, în aceste zile.
. În 30 mai, toate zborurile efectuate de compania aeriană Aer Lingus vor fi sistate, din pricina unei greve declanşate de însoţitorii de bord. Se aşteaptă ca rutele afectate să cuprindă cursele dinspre şi înspre Dublin, Cork şi Shannon. Ministerul de Externe vă recomandă să contactaţi linia aeriană în vederea reprogramării, fiind suplimentate serviciile companiei Aer Lingus din datele de 29 mai, respectiv 31 mai 2014.
. Ministerul de Externe informează că a fost raportată creşterea cazurilor de infectare cu febra Dengue în Tanzania, precum şi apariţia unor cazuri similare în zona de coastă a Kenyei, în regiunea Mombasa.
Febra Dengue este o infecție cauzată de un virus care este transmis de țânțari şi este cunoscută și sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzația că oasele se rup. Printre simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap, erupțiile cutanate, durerile musculare și articulare. MAE vă recomandă să evitaţi călătoriile în zonele afectate, iar celor aflaţi deja pe teritoriul acestor ţări, să urmărească mesajele emise de autorităţile locale şi s respecte regulile de igienă recomandate în astfel de situaţii.
Şeful Armatei regale a preluat controlul asupta Guvernului, printr-o lovitură de stat, în 22 mia, şi a fost instituită Legea marţială. Aceast nu permite deplasarea în grupuri mai mari de 5 persoane, nu se circulă după ora 22, iar pentru deţinerea de droguri se aplică pedeapsa capitală. Este recomandată evitarea călătoriilor în următoarele provincii din sudul extrem al ţării: Pattani, Narathiwat, Yala si Songkhla, precum şi graniţa cu Myanmarul şi zona templului Preah Vihear (Khao Phra Wiharn).
Este recomandată această ţară, în special zona de coastă a statului Sabah şi în insulele din zona de est. Ameninţarea de securitate cea mai mare se află în aria dintre Sandakan şi Tawau, datorită apropierii de arhipelagul Sulu, din sudul Filipinelor. MAE recomandă cetăţenilor români care se află în această regiune să părăsească zona cât de rapid posibil şi să urmeze sfaturile autorităţilor poliţieneşti locale.
. Această parte a Europei a fost devastată de inundaţii catastrofale, iar circulaţia este restricţionată, îngreunată ori întreruptă.
UCRAINA. Situaţie este deosebit de periculoasă, din pricina manifestărilor armate.