Nu vreţi porc de Sărbători? Iată alternativa: carne de struţ

Ultima actualizare:
Struţul n-are probleme cu frigul din timpul iernii
Struţul n-are probleme cu frigul din timpul iernii

Nu vreţi porc pentru masa de Crăciun? Nici o problemă: alternativa poate fi carnea de struţ. E mai sănătoasă decât cea de porc, nu are colesterol şi este foarte bogată în proteine, dar săracă în grăsimi, având chiar mai puţine calorii decât carnea de pui. Într-o fermă din Maramureş, kilogramul de carne de struţ se comercializează cu 50 de lei.

Afacerea cu struţi a pornit timid, în urmă cu 18 ani, în comuna maramureşeană Săcălăşeni. Ciprian Pop, un tânăr întreprinzător, punea pe picioare o fermă de struţi în satul Coruia. El a început cu un număr mic de păsări, dar, treptat, ferma a început să se dezvolte.

În 2017, fiul său, Sorin, a început să aloce mai mult timp afacerii de familie, astfel că a crescut şi numărul struţilor.În prezent, ferma găzduieşte 37 de struţi, care sunt sacrificaţi când ajung la aproximativ 100 de kilograme, iar carnea e destinată atât consumului propriu, cât şi vânzării. 

„Avem clienţi din Maramureş, Cluj şi Neamţ. Lunar vin 10 - 15 clienţi, care cumpără între două şi cinci kilograme”, dezvăluie Ciprian Pop pentru adevarul.ro.

Porumbul şi ovăzul, hrana preferată
Porumbul şi ovăzul, hrana preferată

“Acum, în perioada Sărbătorilor de iarnă, creşte numărul clienţilor. Săptămâna trecută am sacrificat trei struţi, iar în zilele următoare – alţi cinci, dar numărul lor ar putea să crească în funcţie de cerere. Avem foarte multe solicitări şi de la restaurante. Carnea de struţ este căutată în special pentru cârnaţi, fiindcă are un gust deosebit. Cine ia o dată îşi dă seama că e, în primul rând, benefic pentru organism. Ca şi gust, carnea de struţ este între vită şi pasăre. În primul rând este foarte sănătoasă, întrucât nu are colesterol deloc”, completează crescătorul.


    Porumbul şi ovăzul, hrana preferată
Porumbul şi ovăzul, hrana preferată

„M-am documentat de pe internet la început, dar cel mai mult am învăţat din experienţa mea proprie. Am tot încercat, până am reuşit. Eu mă bucur mult că fiului meu i-a plăcut şi că va duce mai departe afacerea de familie. Am început să oferim produsele în ţară şi cererea a devenit tot mai mare, aşa că afacerea e rentabilă”, spune Pop.

Ajunge la 100 de kilograme în 10 luni

Struţii sunt rezistenţi la condiţiile meteo, adaptându-se fără probleme atât la caniculă, cât şi la ger.Hrana lor e compusă din porumb sau din ovăz, iar cantitatea diferă în funcţie de vârstă. Un struţ ajunge la aproximativ 100 de kilograme într-o perioadă de 10 luni.Aceasta e greutatea optimă pentru ca animalul să fie sacrificat pentru consum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net