Număr record de cazuri noi de Covid-19 în România! Mesajul autorităților

8 iulie 2020
article img
Masca de protecție împotriva coronavirusului este, în anumite situații, un accesoriu obligatoriu pentru toți românii

Miercuri, 8 iulie, este ziua în care au fost raportate cele mai multe cazuri noi de Covid-19 de la debutul pandemiei. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 555 de infectări cu noul coronavirus. Autoritățile au transmis un mesaj ferm prin Grupul de Comunicare Strategică.

”În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Record de cazuri noi de Covid.19. Autoritățile acuză ploitizarea crizei sanitare

Autoritățile atrag atenția asupra riscurilor reprezentate de politizarea crizei sanitare, prin minimalizarea riscurilor și contestarea măsurilor luate pentru gestionarea crizei.

”Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de Covid-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, se arată în comunicat.

Cetățenii sunt încurajați să transmită autorităților dacă observă că măsurile de protecție sunt încălcate.

”Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.”

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA Record de îmbolnăviri! 555 de cazuri noi