Număr record de firme s-au înscris pe platforma IMM Invest 2021. Câte au aplicat pentru banii de la stat

image
Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, spune că peste 10.000 de companii s-au înscris pe platforma IMM Invest

Primele garan╚Ťii solicitate ├«n cadrul Programului IMM Invest 2021 ╚Öi Subprogramului AGRO IMM INVEST au fost aprobate. Un numar record de 10.006 firme s-au inscris deja pe platforma www.imminvest.ro. Dintre acestea, peste 8.200 au aplicat pentru IMM Invest ╚Öi peste 1.700 pentru Agro IMM Invest. Suma totala solicitat─â este de 12,7 miliarde lei.

Primele garan╚Ťii ├«n cadrul Programului IMM Invest 2021 au fost aprobate. Asta dup─â ce au fost publicate toate prevederile legale legate de nivelul comisioanelor de risc si administrare, modelele conven╚Ťiilor de lucru ╚Öi mecanismul financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor.┬á

Noi categorii de beneficiari, introduse în Programul IMM Invest 2021

├Än cadrul programului IMM Invest 2021 au fost introduse noi categorii de beneficiari, precum profesiile liberale, fermierii ╚Öi intreprinderile mici cu capitalizare de pia╚Ťa medie.

Adic─â cele care au ├«ntre 250 ╚Öi 500 de angaja╚Ťi ╚Öi o cifr─â de afaceri anual─â ce nu dep─â╚Öe╚Öte 100 de milioane euro sau al c─âror bilant anual nu este mai mare de 86 de milioane euro.

Peste 10.000 de companii s-au pe platforma IMM Invest 2021

Fondul Na╚Ťional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici ╚Öi Mijocii (FNGCIMM) a semnat actele adi╚Ťionale la conven╚Ťiile de garantare cu bancile partenere ├«n Programul IMM Invest 2021, iar platforma pe care intreprinzatorii se pot ├«nscrie pentru a accesa Programul IMM Invest ╚Öi subprogramul Agro IMM Invest- https://www.imminvest.ro/ este deschis─â pentru ├«nscrieri.

Solicit─ârile pot fi consultate accesand site-ul FNGCIMM - https://www.fngcimm.ro/informatii-solicitari-garantii-imm.

Aplica┼úia web-plafon care ofer─â platforma comuna prin care se deruleaz─â procesul de verificare a documenta╚Ťiei aferente solicitarilor de garantare este opera╚Ťional─â ╚Öi digitalizat─â, ceea ce permite asigurarea unui flux rapid de analiza si aprobare a solicitarilor de finan╚Ťare.

Un numar record de 10.006 IMM-uri s-au înscris deja pe platforma www.imminvest.ro, din care peste 8.200 au aplicat pentru IMM Invest, iar peste 1.700 pentru Agro IMM Invest.

Suma total─â solicitat─â de companii este de 12,7 miliarde lei.

Peste 25.000 de firme au participat în 2020 în Programul IMM Invest

ÔÇťFNGCIMM a opera╚Ťionalizat primele 5 m─âsuri pentru mediul de afaceri din Programul de Guvernare. Acum este momentul ca ├«ntreprinz─âtorii care doresc s─â-╚Öi dezvolte afacerile, s─â se ├«nscrie ├«n IMM Invest ╚Öi s─â se al─âture celor peste 25.500 de IMM-uri participante ├«n anul 2020, care au beneficiat de facilit─â╚Ťile pe care le ofer─â cel mai de succes program economic, lansat de Guvern. Av├ónd ├«n vedere solicit─ârile pe care le-am primit din toate domeniile de activitate ╚Öi din toate sectoarele economice, ├«n editia din acest an, am extins categoriile de beneficiari eligibili, prin includerea intreprinderior mici cu capitalizare de pia╚Ť─â medie, a fermierilor, a profesioni╚Ötilor ╚Öi a formelor de organizare a profesiilor liberale. Ace╚Ötia pot accesa acum credite de investi╚Ťii ╚Öi credite pentru capital de lucru, beneficiind de granturi pentru plata dob├ónzilor ╚Öi a comisioanelor de risc ╚Öi garantare. ├Ämpreun─â cu partenerii bancari, oferim cea mai ieftin─â finan╚Ťare-garantat─â disponibil─â pe pia╚Ť─â ╚Öi ├«n acela╚Öi timp, depunem toate eforturile s─â asiguram cea mai rapid─â infuzie de capital, la care pot apela IMM-urileÔÇŁ, a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

B─âncile care fac parte din Programul IMM Invest 2021

Pentru accesarea IMM Invest 2021 sau a subprogramului Agro IMM Invest, beneficiarii vor selecta una dintre cele 22 de banci participante în cadrul Programului IMM Invest: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD- Groupe Societe Generale, Unicredit Bank, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Romania, Exim Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Porsche Bank, Procredit Bank, Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank și Techventures Bank. Ajutorul de stat acoperă plata dobânzii datorate de beneficiari, pe o perioada de 8 luni de la data acordarii creditului, fără a se depăși data de 30 iunie 2022.

Totodată, acoperă valoarea integrala a comisionului de administrare și a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului garantat.

Citește și: 

Au ap─ârut normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor ╚Öi IMM Leasing. C├ó╚Ťi bani se dau

Vin bani de la stat pentru antreprenori! Start pentru Programele IMM Invest, IMM Factor și IMM Agro Invest

BeFunky collage (3) jpg
299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
oana lis exclusiv png
oana roman 2 webp
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
anne heche jpg
onoriu 12 JPG
mugur mihaescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pensie bani jpeg
646x404 jpg
Prinţesa Diana
Submarin in Marea Neagra FOTO  webnovosti.info via zn.ua
mugur mihaescu jpg
image png