«O aştept pe EBa cu găleata plină, să-i poarte noroc»

31 august 2012
simeon stalpnicul png

Pe ultima sută de metri, nunta mezinei preşedintelui Băsescu i-a pus pe jar pe toţi cei implicaţi. La primărie, la biserică şi chiar la locuinţele socrilor s-a lucrat ieri de zor pentru ultimele „retuşuri”.

Casa socrilor mari, din cartierul Tei, a fost pregătită de sărbătoare, în timp ce la Vila Lac 3, la familia prezidenţială, se asfaltau ultimele găurele din şosea.

În Biserica Sf. Spiridon cel Nou s-a spălat ieri gresia, s-au pus covoare noi şi s-a schimbat întreg mobilierul. Aşa a venit ordin de la Patriarhie, a spus una dintre angajatele bisericii reporterilor România TV. Până şi paznicii de la „Sf. Spiridon" au fost implicaţi în curăţenia cea mare. De la amiază, aici au ajuns SPP-iştii, dar şi cerşetorii. Şi unii şi alţii îşi luau în primire poziţiile stabilite strategic, în vecinătatea lăcaşului de cult.

Petruţa îl instruiește pe Antonio cum să facă mai mulţi bani

simeon stalpnicul png

Reporterul Click! a stat de vorbă cu cerșetorii din faţa bisericii

simeon stalpnicul png

„O să o aştept pe domnişoara Elena cu găleata plină cu apă, la intrarea în biserică. Asta, aşa, să-i poarte noroc. Sper să mă lase bodyguarzii, că mai fac şi eu un ban. La nunţi normale fac 50-100 de lei pe zi, că lumea aruncă bani în apă, naşul mai ales este obligat. Aşa este datina! Acum, că e vorba de oameni mari, sper şi eu la mai mult; eu ştiu...măcar dublu", spune Petruţa, 30 de ani.

Femeia a venit ieri la biserică împreună cu puştiul ei Antonio (5 ani) pentru a analiza care este cel mai bun loc în care îşi vor instala catrafusele. Astăzi, va fi prea aglomerat să mai poată ajunge în perimetrul bisericii.

Azi e ziua cea mare pentru Elena şi Bogdan. Ei vor spune „Da" în faţa primarului Onţanu în jurul orei 12.00. Câteva ore mai târziu, la ora 18.00, va fi oficiată şi slujba religioasă la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou din Capitală. Şi aceasta va fi specială, deoarece va fi oficiată de cel puţin cinci preoţi şi de mai mulţi dascăli.

Pe toată durata slujbei, care va dura mai bine de 60 de minute va cânta un cor cu cele mai bune voci. Mezina lui Traian Băsescu şi Syda îşi vor aştepta apoi cei 600 de invitaţi, începând de la ora 20.00, în curtea Palatului Snagov, acolo unde a fost montat un imens cort.

Ultimele pregătiri înaintea nunţii de azi

La vila prezidenţială pregătirile s-au încheiat ieri, târziu, spre seară: muncitorii au lucrat de zor să asfalteze găurile din şosea. "S-au pus gaze în zonă şi a rămas de astupat canalul.De trei săptămâni muncim să asfaltăm. Vă daţi seama, veneau invitaţii la nuntă şi vedeau şantierul. Nu dă bine...", ne-a spus unul dintre muncitori.

S-a schimbat covorul din Biserica Sf. Spiridon cel Nou

Biserica Sf. Spiridon cel Nou este, de o săptămână, în curăţenie generală. S-a spălat, s-a curăţat şi s-a lustruit, pentru ca mai apoi să fie schimbat şi mobilierul.

Angajaţii bisericii au schimbat până şi mocheta de la intrare, pe care vor călca mirii, care zăcea ieri pe trepte. Tot de o săptămână, poliţia filmează orice persoană care intră şi iese din biserică.

1 anda adam jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
zona de confort jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg
calendar ortodox 2021 18 mai sfantul mucenic teodot din ancira png
elon musk met gala 2022