O cadă ca nouă cu doar 200 de lei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O cadă pătată, ruginită, zgâriată, cu depuneri de calcar, nu doar că strică total aspectul din baia ta, dar e şi un motiv de disconfort, atunci când te speli. Ca să nu mai vorbim de lipsa de igienă. Te-ai gândit să o recondiţionezi? Este simplu, nu se face mizerie, durează circa două ore şi costă 200 - 300 de lei.

Oricât ar fi de veche şi de degradată cada ta de fontă, nu e recomandat să o schimbi. În primul rând că fonta este un material foarte bun care se găseşte mai greu şi costă mult în magazine, majoritatea obiectelor sanitare fiind din acril.

În al doilea rând, dacă alegi să o recondiţionezi, vei scăpa de şantierul din baie, nu vei fi nevoit să demontezi cada veche, să spargi gresia, faianţa, uşa.

simeon stalpnicul png

„Recondiţionarea este simplă, durează în jur de două ore. Mai întâi se şlefuieşte, se degresează, se tratează termic, se chituieşte, se finisează şi se aplică email, o răşină epoxidică termorezistentă. Aceasta poate avea orice culoare", explică Ioan Egri, reprezentantul firmei Cadserv din Cluj-Napoca.

Înainte

simeon stalpnicul png

După

simeon stalpnicul png

Astfel, se îndepărtează mizeria, rugina, petele, în felul acesta realizându-se şi o igienizare. „Noi acordăm o garanţie de 4 ani lucrărilor noastre. Asta în condiţiile în care, în magazine, căzile au garanţie de doar 5-6 ani. Preţul recondiţionării se stabileşte în funcţie de mărimea căzilor şi de gradul lor de deteriorare. În medie, acesta e de 200-300 de lei", spune Alexandru Gheorghe, reprezentantul firmei www.reconditionari-cazi.eu, cu o experienţă de 18 ani în domeniu.

Înainte

simeon stalpnicul png

După

simeon stalpnicul png

Cum cureţi obiectele sanitare

Pentru a prelungi durata de viaţă a căzii şi a chiuvetei tale, trebuie să le cureţi şi să le întreţii permanent. Nu folosi foarte des soluţii acide.

Chiar dacă acţionează rapid şi eficient, în timp, ele pot distruge smalţul de la suprafaţă, care se va mătui şi va deveni poros.

De asemenea, nu e bine să arunci apă murdară în cadă pentru că se pătează. Spal-o frecvent deoarece săpunul şi grăsimea se vor impregna în suprafaţa ceramică şi vor fi mult mai greu de îndepărtat. Robineţii şi bateriile se curăţă cel mai bine cu bicarbonat sau cu oţet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net