O comună de la periferia Capitalei va avea metrou. Magistrala ar putea fi prelungită până în Giurgiu

Ultima actualizare:

Proiectul celui de-al treilea aeroport ce ar urma să fie ridicat în sudul Capitalei atrage un altul și anume prelungirea Magistralei 4 de metrou. Aceasta s-ar extinde în afara Bucureștiului, iar o comună ar beneficia de mijlocul de transport rapid. Magistrala ar conecta toate cele trei aeroporturi.

Comuna care ar putea beneficia de metrou

Magistrala 4 ar putea fi prelungită până în județul Giurgiu. Foto: Arhivă
Magistrala 4 ar putea fi prelungită până în județul Giurgiu. Foto: Arhivă

În contextul construirii aeroportului la sud de Capitală, Metrorex ia în calcul prelungirea magistralei M4 până în afara metropolei. Astfel, trenul de metroul ar avea stație incusiv în comuna Adunaţii Copăceni din Giurgiu. Aici, este planificat să fie construit cel de-al treilea aeroport, după cum a anunțat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

„Ceea ce am început de acum un an ca idee, ca dorință, astăzi prinde contur. În urma asocierii cu Consiliul Județean Giurgiu, am pus baza unei structuri care va pune în practică acest proiect existent, ca intenție, încă din anul 1973.

Împreună am făcut primul pas, alături de partenerii francezi de la Setec, cu experiență vastă în privința infrastructurii aeroportuare.

Bucureștiul este polarizat, a existat o diferență foarte mare între nordul și sudul Bucureștiului, fapt ce produce consecințe grave, ce face nordul orașului să fie sufocat de propriul succes.

Avem o necesitate majoră pentru zona de sud a orașului. Și economic, dar și în privința infrastructurii. Acesta este fundamentul inițierii procedurilor despre care vorbim. Sunt convins că împreună cu partenerii noștri, vom reuși să ducem la capăt acest proiect”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, potrivit Bugetul.ro

Metroul va face legătura între cele trei aeroporturi

Potrivit șefului Serviciului Tehnic al Metrorex, Gabriel Sburlan, se ia în calcul prelungirea Magistralei M4, până la Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

,,Astfel, se vor uni cu metroul trei aeroporturi – Henri Coandă Otopeni, Aurel Vlaicu Băneasa și cel nou din zona de sud a Bucureștiului. Magistrala 4 a fost gândită pentru a decongestiona Magistrala 2, care este suprasaturată și a ajuns la limita capacității”.

Magistrala, prelungită cu încă 14 stații

Recent, Primăria Sectorului 4 a publicat documentaţia pentru licitaţia pentru proiectare şi execuţie a proiectului de extindere a magistralei M4, cu încă 14 stații de metrou. Valoarea proiectului este de 2.5 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile care ar urma să vină prin „Programul Transport” al Uniunii Europene.

Cele 14 stații ale noului traseu vor fi:

Gara de Nord 2;

Știrbei Vodă;

Bogdan;

Petriceicu Hașdeu;

Uranus;

George Rozorea;

Chirigiu;

Filaret;

Eroii Revoluției 2;

George Bacovia;

Toporași ;

Nicolae Cajal;

Luică;

Giurgiului;

Progresul.

Traseul noii linii de metrou M4 va trece prin sectoarele 1, 4 și 5 ale Capitalei, precum și prin comuna Jilava, din județul Ilfov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
image png
Motivele care explică duritatea războinicilor spartani jpeg
gradina freepik jpg
image png
delta dunarii foto AMDTDD jpeg
image png
ceausescu congres jpg
bacalaureat adevarul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net