O doctoriţă pensionară, jefuită de cel care se oferise să o ajute. Suma imensă furată de bărbat

Ultima actualizare:

    Ştefan Pleşcan a fost  trimis în judecată Foto: bzi.ro
Ştefan Pleşcan a fost trimis în judecată Foto: bzi.ro

Fluieră a pagubă! O doctoriţă pensionară, în vârstă de 84 de ani, a fost la un pas să facă infarct, după ce a descoperit o ”gaură” de 235.000 de lei (aproximativ 47.000 de euro) în cont. Hoţul era un bărbat mai tânăr cu aproape 50 de ani, care se oferise să îi presteze diverse servicii. Doctoriţa a avut încredere în individ şi i-a înmânat cardul.

Elena, fost medic în Iaşi, acceptase ca Ştefan Pleşcan (36 de ani) să îi facă diverse cumpărături şi să o ajute cu mai multe treburi casnice. Relaţia de amiciţie dintre cei doi a început în vara anului 2019. Bărbatul a părut de bună-credinţă, i-a câştigat repede încrederea şi mergea foarte des la domiciliul medicului. Greşeala femeii a constat în faptul că i-a dat pe mână cardul pentru a face unele plăţi. 

”O ajuta la diverse activităţi, îi făcea cumpărături. I-a permis accesul la card”, a explicat, pentru Click!, Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. 


    Fostul medic  a avut un şoc  după ce  a constatat  câţi bani  îi lipsesc
Fostul medic a avut un şoc după ce a constatat câţi bani îi lipsesc

După ce i-a lăsat ”mână liberă”, barbatul a început să scoată bani de pe cardul doctoriţei. La acea vreme, tânărul avea datorii de aproape 3.000 de lei la o firmă de recuperări şi s-a hotărât să fure bani din contul bătrânei. El nu s-a oprit însă doar la suma pe care o datora, ci a continuat să scoată bani timp de aproape doi ani. La un moment dat, când femeia şi-a verificat contul bancar, a descoperit ca îi lipsesc 235.330 de lei (în jur de 47.000 de euro) şi a fost la un pas de infarct. 

126 de tranzacţii din contul bătrânei

Pensionara a anunţat imediat autorităţile, cu speranţa că va reuşi să-şi recupereze paguba. Procurorii au demarat o anchetă şi au descoperit că hoţul era chiar Ştefan  Pleşcan, tânărul care se oferise să o ajute pe doctoriţă.

”În perioada 14 august 2019 – 21 ianuarie 2021, folosind în mod repetat cardul bancar, inculpatul a efectuat fără drept 126 de tranzacţii din contul personal al persoanei vătămate şi 46 de operaţiuni de interogare sold, de la bancomate aflate în municipiul Iaşi, cauzând astfel un prejudiciu în valoare totală de 235.330 de lei”, a declarat, pentru bzi.ro, procurorul Mihaela Apostol.


    El a folosit cardul femeii  timp de aproape doi ani
El a folosit cardul femeii timp de aproape doi ani

Ştefan Pleşcan a fost audiat, iar procurorii de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţiile de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic. Urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistraţii vor asculta ce au de spus părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net