O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei și i-a păstrat. Cum a fost prinsă și ce riscă cei ce păstrează bunuri care nu sunt ale lor
”Nu te bucura de bunul altuia”spune o veche vorbă românească. O femeie în vârstă de 55 de ani, din localitatea argeșeană Costești a încălcat acest precept și s-a bucurat când a găsit zilele trecute 10.000 de lei. A luat banii dar nu a apucat să-I cheltuiască deoarece după două zile polițiștii i-au bătut la ușă.
Cine a pierdut banii? O femeie de afaceri care luni, a mers la un complex comercial din Pitești de unde voia să cumpere marfă pentru magazinul său. Potrivit curier.ro, femeia a parcat în fața complexului și după ce și-a terminat treaba a plecat, dar lângă mașină i-a căzut un fișic de10.000 de lei. După un timp, când a sesizat lipsa banilor s-a întors în parcare, acolo unde a căutat în zadar. A sesizat Secţia 2 Poliţie Piteşti, în speranţa că un om cu suflet i-a găsit şi-i va înapoia.
O femeie în vârstă de 55 de ani, din localitatea argeșeană Costești a găsit banii în parcare și a plecat cu ei. Nu a anunțat Poliția, nu a făcut nici un gest pentru a căuta păgubașul, pur și simplu pe românește a păstrat banii. Polițiștii au început ancheta, au cerut înregistrările de pe camerele de supraveghere și astfel au descoperit cum o femeie a văzut ceva pe jos în parcare, s-a aplecat, a luat obiectul, l-a băgat în buzunar și a plecat. Astfel, oamenii legii au găsit-o pe femeie și i-au cerut banii. Au fost recuperați toți cei 10.000 de lei care au fost recuperați păgubașei.
Ce spun polițiștii despre astfel de situații
”Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune. Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor. Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în acelaţi loc cu codul PIN al acestora”, a declarat pentru curier.ro, Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Citiți și
Plic în care se aflau 30.000 de euro, găsit în magazin de o anagajată de la Kaufland
Superstiții bani. De ce NU e bine să atingi bani găsiți pe stradă