O femeie din Iași a fost condamnată la 200 de zile închisoare pentru că nu a plătit pensie alimentară copiilor


    Sentințele prin care femeile care nu plătesc pensie alimentară sunt condamnate la închisoare sunt o raritateFoto: infoprut.ro
Sentințele prin care femeile care nu plătesc pensie alimentară sunt condamnate la închisoare sunt o raritateFoto: infoprut.ro

Dana Mihaela Ciobanu din județul Iași a fost condamnată la închisoare după ce a fost acuzată că a fugit de acasă în Italia și a abandonat patru copii. Inițial, femeia de 44 de ani a fost amendată cu 10.000 de lei, dar, pentru că nu a achitat banii și nu s-a prezentat la proces, magistrații au dispus înlocuirea amenzii cu 200 de zile de închisoare.

Dana Mihaela Ciobanu a fost căsătorită cu Marin aproximativ 13 ani și au patru copii minori relatează bzi.ro. În luna noiembrie 2010, din cauza unor neînțelegeri, cei doi au divorțat iar femeii i-a fost încredințată spre creștere și educare o fetiță minoră, fiind totodată obligată la plata unei pensii de întreținere în cuantum de 189 de lei lunar pentru ceilalți trei copii minori încredințați de instanță fostului soț. Femeia însă nu a respectat decizia.

Femeia a fost trimisă în judecată la cererea soțului

Pe 20 iulie 2018, Dana Mihaela Ciobanu a fost trimisă în judecată, sub acuzația de abandon de familie. Potrivit actului de sesizare, ultima plată a pensiei de întreținere a fost efectuată în luna mai 2011, după care mama copiilor nu a mai dat nici un semn de viață. Deși a fost citată în mod legal, inclusiv cu mandat de aducere, femeia nu s-a prezentat în fața instanței și nu a dat nici un semn de viață fostului soț sau celor trei copii rămași la acesta. Prin sentința penală din 24 iunie 2020, pronunțată de Judecătoria Hârlău, Dana Mihaela Ciobanu a fost condamnată la pedeapsa de 200 de zile-amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, stabilind cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 50 de lei. Ea a fost obligată și la plata sumei de 3.000 de lei, drept cheltuieli judiciare către stat. Trebuia să plătească amenda în trei luni și să reia achitarea pensiei de întreținere a celor trei copii rămași la soț. Femeia de 44 de ani nu a dat nici un semn din Italia, nu a achitat banii și nu a cerut nici măcar eșalonarea sumei.

Ce a decis instanța

”Întrucât condamnata nu a executat, cu rea-credință, amenda, se impune înlocuirea pedepsei sancțiunii de 10.000 lei, aplicată condamnatei, cu pedeapsa închisorii. Instanța admite sesizarea judecătorului delegat la Biroul Executări Penale din cadrul Judecătoriei Hârlău. Dispune înlocuirea amenzii de 10.000 de lei, aplicată condamnatei Dana Mihaela Ciobanu, prin sentința penală din 24 iunie 2020, cu pedeapsa de 200 de zile de închisoare”, au precizat conform sursei citate, judecătorii într-o sentință dată zilele trecute. Sentința nu e definitivă și poate fi contestată.  

Citiți și

«Ar fi fost culmea să plătim pensie alimentară pentru copiii lui Alex Velea»

Victor Socaciu, obligat să plătească o sumă uriaşă la pensia alimentară

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
inna sexy jpg
horoscop jpg
cub gabi bădălău png
vouchere pentru energie electrica jpg
image
image
image
image
image
image
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg