O femeie și-a rupt mâna în Kaufland Iași și a dat supermarketul în judecată. Cât a primit despăgubire

Ultima actualizare:

    O ieșeancă a câștigat un proces cu Kaufland România Foto: Arhivă Click!
O ieșeancă a câștigat un proces cu Kaufland România Foto: Arhivă Click!

Suferința provocată unei ieșence care și-a rupt mâna într-un supermarket este echivalentul a peste 17.000 de lei, bani pe care instanța obligă magazinul să-i achite acesteia. Cristina Vicol a căzut în Kaufland, din cauza podelei foarte alunecoase, acoperite cu ulei, și și-a fracturat o mână.

Cristina Vicol (50 de ani) a dat în judecată SC Kaufland România SCS la mijlocul lunii septembrie 2019, scrie bzi.ro. Femeia le-a povestit magistraților cum a ajuns în situația de a solicita supermarketului despăgubiri în valoare totală de 23.500 de lei. Pe 19 aprilie 2019, în jurul orei 9:00, aceasta a mers, împreună cu soțul ei, la magazinul Kaufland de pe strada Pavlov. „Pardoseala din incinta magazinului, la raionul de legume și fructe, era acoperită cu ulei, ceea ce făcea ca acea pardoseală să fie foarte alunecoasă. Pardoseala nu era în curs de curățare și nici nu exista vreo avertizare din partea magazinului, pentru a preveni eventuale accidente. La un moment dat, am alunecat pe pelicula de ulei, suferind o fractură la mâna dreaptă”, a precizează femeia. Tot aceasta spune că, după incident, medicul legist i-a eliberat un certificat în care a specificat că a avut nevoie de 55 – 60 de zile de îngrijiri medicale, fiindu-i mâna imobilizată în gips.

A avut nevoie și de recuperare kineto-terapeutică 

Mai mult, când medicii i-au înlăturat aparatul gipsat, s-a dovedit că sudarea fracturii s-a făcut incorect. Astfel, femeii i-au mai fost necesare ședințe de recuperare kineto-terapeutică, întucât nici mâna fracturată nu și-a recăpătat mobilitatea inițială, iar durerile erau permanente. În plângerea înaintă instanței, Cristina Vicol a adăugat că nu și-a putut exercita sarcinile de serviciu și nici să-și îngrijească tatăl, care este bolnav. Astfel, veniturile sale au fost diminuate, pentru că nu și-a putut efectua activitatea profesională, dar și din cauza faptului că a avut diverse cheltuieli pentru intervenții medicale. „Toate acestea reprezintă consecințe ale conduitei neglijente a pârâtei (SC Kaufland România SCS)”, a subliniat femeia. 

Reprezentanții Kaufland nu și-au asumat vina 

Inițial, Cristina Vicol a încercat să rezolve problema în mod amiabil și a solicitat societășii comerciale o plată compensatorie. Drept răspuns, reprezentanții Kaufland au susținut că nu au avut vreo vină pentru faptul că femeia și-a rupt mâna în magazinul lor. Mai mult, aceștia au greșit în adresa respectivă și locul, dar și data producerii incidentului, arătând că ar fi fost vorba despre o problemă ce s-ar fi petrecut într-un magazin Kaufland din județul Neamț. 

Instanța a decis ca femeia să primească 17.347 lei despăgubiri   

Cristina Vicol a subliniat faptul că ceruse daune de 5.000 de euro, dar cei de la Kaufland s-au oferit să achite doar cheltuielile medicale, susținând că vor da 10.000 de lei, adică mai puțin de jumătate din suma cerută de ieșeancă. Femeia nu a acceptat, astfel că a dat Kaufland în judecată, solicitând 3.500 de lei, drept daune materiale, pentru cheltuielile medicale, dar și suma de 20.000 de lei, drept daune morale.

Judecătorii ieșeni au emis sentința: 1.397 de lei, drept daune materiale, dar și suma de 15.000 de lei, ca daune morale. Mai mult, reprezentanții supermarketului au fost obligați să îi achite Cristinei Vicol și cheltuieli de judecată în valoare de 950 de lei. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată atât de către Kaufland, cât și de către femeie. 

Citește și: 

Kaufland susține că șoarecele de pe raftul cu lactate ar fi fost pus intenționat

Kaufland, amendă pentru angajata care folosea mătura la brutărie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net