O fetiță autistă se vindecă datorită delfinilor

Ultima actualizare:

    Micuţa Anastasia, la şedinţele de terapie pe care le urmează la centrul din MexicFoto: Facebook / Dobroiu Elena Nineta
Micuţa Anastasia, la şedinţele de terapie pe care le urmează la centrul din MexicFoto: Facebook / Dobroiu Elena Nineta

Salvată de simpaticele mamifere marine! Anastasia, o fetiţă din Gorj care suferă de cea mai gravă formă de autism, a făcut progrese uimitoare după ce a urmat terapia cu delfini într-un centru din Mexic. “Semnele sunt îmbucurătoare şi ne dau speranţă“, povesteşte Elena Dobroiu, mama copilei, care a făcut credit la bancă pentru a ajunge în America de Nord.

Luptă pentru fetiţa ei, diagnosticată cu autism! Elena Dobroiu şi copila ei au ajuns recent pentru a treia oară la centrul de recuperare din oraşul mexican Leon, pentru terapia cu delfini. Progresele pe care le-a făcut micuţa Anastasia (8 ani) sunt evidente, ceea ce  a încurajat-o pe mămică să continue această terapie. „Am stat cu Anastasia o lună la terapia cu delfini, iar după această perioadă am văzut progrese uimitoare. Fetiţa a interacţionat cu alţi copii, a început să se joace ce ei şi nu i-a mai împins”, spune, încântată, Elena Dobroiu. “Mai mult, Anstasia a socializat cu alte persoane, a fost de acord să intre în bazin cu alţi terapeuţi şi a fost pentru prima dată când a acceptat să înoate cu delfinii. Cel mai uimitor este faptul că e atentă la ce îi spun cei din jur. Se vede că fetiţa mea depune eforturi ca să înţeleagă şi să-şi depăşească totuşi condiţia pe care o are în momentul de faţă. Semnele sunt îmbucurătoare şi ne dau speranţă ca să putem lupta în continuare“, adaugă femeia. De altfel, şi ea este voluntar terapeut în cadrul centrului, pentru a reduce din costurile legate de tratament, dar şi pentru că-i face plăcere să lucreze cu prichindeii.

Micuţa Anastasia, la şedinţele de terapie pe care le urmează la centrul din Mexic
Micuţa Anastasia, la şedinţele de terapie pe care le urmează la centrul din Mexic

Terapia se bazează pe sunetele emise de delfini, care sunt percepute de corpul persoanei bolnave, aşezată într-un bazin cu apă în apropierea mamiferelor marine. Şi mama Anstasiei a avut nevoie de terapia cu delfini: „Anul acesta am urmat şi eu această metodă, fiindcă am avut unele probleme de sănătate şi am văzut diferenţa. După 15 minute de stat în poziţie de terapie, cu urechile în apă, în care auzi doar sunetele emise de delfini, atât cât poate percepe auzul uman, pentru că ei emit sunete de frecvenţă foarte înaltă pe care noi nu le percepem, dar corpul le primeşte, am constatat diferenţa. A fost o experienţă extraordinară şi am aflat ce simt copiii care vin la terapie“. 

Elena Dobroiu s-a împrumutat în bancă ca să ajungă din nou cu fiica ei în Mexic. Costurile totale s-au ridicat la 5.000 de euro. Elena conduce şi Asociaţa „Iubirea învinge autismul“ şi a reuşit să adune din donaţii suma de 1.000 de euro. „A fost a treia a oară în care mergem în Mexic la terapia cu delfini. Costurile cele mai mari sunt cu biletele de avion. Ne costă mai mult transportul decât terapia în sine“, explică ea.

Click! spune

Anastasia va merge în curând la o nouă sesiune de terapie cu delfini, dar în Ucraina: „Fetiţa va urma un alt program, care diferă foarte mult de modul în care se lucrează în Mexic. În Ucraina şi Turcia se merge foarte mult pe partea de contact şi de înot cu delfinul“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net