O fostă telefonistă face păpuşi tricotate unicat

Ultima actualizare:
Așa arată păpușile tricotate realizate de Mihaela Jinca, din Târgu Jiu
Așa arată păpușile tricotate realizate de Mihaela Jinca, din Târgu Jiu

Mihaela Jinca (50 de ani) tricotează păpuși, iar copiii din Târgu Jiu se îndrăgostesc la prima vedere de aceste jucării. Femeia a fost telefonistă, dar și-a pierdut locul de muncă după dezvoltarea telecomunicațiilor.

Un mic magazin de accesorii şi suveniruri în zona centrală a municipiului Târgu Jiu atrage copiii. Mihaela Jinca (50 de ani) tricotează păpuși și le vinde prichindeilor din Târgu Jiu

Mihaela Jinca a lucrat ca telefonistă, domeniu de activitate care a dispărut după dezvoltarea telecomunicaţiilor. De aceea, de câțiva ani confecţionează păpuşi din materiale textile, scrie adevarul.ro.

A realizat până acum câteva zeci, care au ajuns în posesia celor care s-au îndrăgostit de acestea atunci când le-au văzut prima dată.

Mihaela Jinca a învăţat să croşeteze de la bunica sa. A confecţionat pentru fiica ei mai multe obiecte vestimentare. În urmă cu câţiva ani, aceasta a descoperit pe Internet pe cineva în Spania care realiza păpuşi tricotate. Aşa a început această pasiune neobişnuită, scrie adevarul.ro.


    Așa arată păpușile tricotate realizate de Mihaela Jinca, din Târgu JiuFOTO: adevarul.ro
Așa arată păpușile tricotate realizate de Mihaela Jinca, din Târgu JiuFOTO: adevarul.ro

”Tot uitându-mă pe Internet, am găsit pe cineva în Spania care realizează păpuşi. Am zis să încerc şi eu. Am reuşit să realizez prima păpuşă chiar de la prima încercare. M-am bucurat foarte mult. Acest lucru se întâmpla în urmă cu aproximativ doi ani“, a povestit Mihaela Jinca pentru adevarul.ro.

Mihaela Jinca a confecţionat, la început, tot felul de animăluţe, dar, până la urmă, s-a axat pe realizarea păpuşilor, pentru că-i plac în mod deosebit. „Am lucrat tot felul de modele: iepuri, căţei, girafe, ursuleţi, elefanţi şi tot felul de animăluţe, însă m-am axat pe păpuşi pentru că îmi plac foarte mult, cu toate că se confecţionează mult mai greu. Eu am şi colecţie de păpuşi de porţelan, la care ţin foarte mult“, a spus Mihaela Jinca, pentru adevarul.ro.   

Munceşte chiar şi două săptămâni pentru o păpuşă

Fosta telefonistă munceşte câteva ore pe zi, timp de o săptămână şi jumătate sau chiar două săptămâni, în funcţie de complexitatea modelului.

Părţile care sunt realizate cu cea mai mare dificultate sunt ochii şi hăinuţele. Toate operaţiunile sunt efectuate manual. „Ochii şi hăinuţele sunt părţile cel mai dificil de realizat. Fiecare păpuşă este unicat şi are hăinuţe specifice. Niciuna nu este îmbrăcată la fel. Părul este făcut din aţe, iar mai nou, am folosit păr artificial“, spune Mihaela Jinca, citată de adevarul.ro.

Mihaela Jinca povesteşte că păpuşile pe care le confecţionează cu migală reprezintă o pasiune, iar multe dintre acestea le păstrează. ”Doar materialele pe care le folosesc la o păpuşă costă în jur de 50 de lei. Folosesc vatelină, material textil, sârmă, păr şi altele. Este mult de muncă. La o păpuşă lucrez zilnic timp de o săptămână şi jumătate. Este o pasiune. Nu se poate vorbi despre o afacere.”, spune Mihaela Jinca.

Femeia a primit şi comenzi speciale. Au fost copii sau persoane adulte care şi-au dorit o păpuşă cu o anumită culoare a ochilor sau a părului ori cu anumite caracteristici.

Citește și:

Povestea celui mai tânăr opincar! La 11 ani face cele mai frumoase opinci

Cele mai bune idei de afaceri, finanțate din fonduri europene

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net