O ie╚Öeanc─â de 39 de ani a ascuns c─â a nascut doi copii de frica excluderii din comunitate. Acum cere ├«n instan╚Ť─â stabilirea materit─â╚Ťii

image
Cei doi copii nu au avut actefoto:unsplash.com

Situa╚Ťie stranie, la Ia╚Öi. O t├ón─âr─â de 39 de ani a ascuns c─â a n─âscut doi copii pentru ca se temea de excluderea din comunitate, mai ales ca nu era c─âs─âtorit─â. Acum cere instan╚Ťei recunoa╚Öterea maternit─â╚Ťii.

Cei doi copii, un b─âiat de 14 ani ╚Öi o fat─â de 17 ani nu au beneficiat nici de aloca╚Ťie, conform BZI.ro.

Somna ╚śtefan a dat ├«n judecat─â Prim─âria comunei Ciurea ÔÇô Serviciul de Stare Civil─â. Magistra╚Ťii din cadrul Judec─âtoriei Ia╚Öi au admis cererea formulat─â de femeie ╚Öi au constatat c─â aceasta este mama a doi copii, minori pe care aceasta i-a ascuns de ochii lumii, pentru a nu fi exclus─â din comunitate.

ÔÇŁInstan╚Ťa admite cererea formulat─â de reclamant─â ├«n contradictoriu cu Prim─âria comunei Ciurea ÔÇô Serviciul de Stare Civil─â.

Stabile╚Öte c─â reclamanta este mama minorilor ╚śtefan, f─âr─â prenume, potrivit certificatului constatator al na╚Öterii din 2004, emis de Maternitatea ÔÇŁElena DoamnaÔÇŁ, ╚Öi N.╚ś., potrivit certificatului medical constator emis pe data de 29 martie 2013, de Maternitatea ÔÇŁCuza Vod─âÔÇŁ.

├Äncuviin╚Ťeaz─â ca minora s─â poarte numele de familie al mamei ╚Öi prenumele F.

├Äncuviin╚Ťeaz─â ca minorul s─â poarte numele de familie al mamei ╚Öi prenumele N. Oblig─â Prim─âria comunei Ciurea ÔÇô Serviciul de Stare Civil─â s─â ├«nregistreze ├«n registrul de stare civil─â pe minora F. ╚Öi s─â elibereze certificatul de na╚Ötere.

Oblig─â p├ór├óta s─â ├«nregistreze ├«n registrul de stare civil─â pe minorul N.╚ś. ╚Öi s─â elibereze certificatul de na╚Ötere╚Ü, au precizat judec─âtorii ie╚Öeni.

I-a fost fric─â s─â nu fie exclus─â de comunitate

Femeia a declarat ├«n instan╚Ť─â c─â a n─âscut o fat─â pe 9 februarie 2004, iar pe 13 ianuarie 2007, un b─âiat.┬á Datele din certificatele constatatoare nu corespund realit─â╚Ťii dec├ót ├«n ceea ce prive╚Öte data ╚Öi locul na╚Öterii copiilor. Am dat informa╚Ťii eronate ├«n momentul ├«ntocmirii certificatelor constatatoare, deoarece ├«mi era fric─â s─â nu fiu exclus─â din comunitatea ╚Ťig─âneasc─âÔÇŁ, a declarat femeia ├«n instan╚Ť─â.

Femeia a precizat c─â, la momentul na╚Öterii, ea nu era c─âs─âtorit─â ╚Öi a comunicat date de identitate false referitor la numele ╚Öi prenumele s─âu. Drept urmare, minorilor nu li s-au eliberat certificate de na╚Ötere, nu au fost ╚Öcolariza╚Ťi ╚Öi nu beneficiaz─â nici de aloca╚Ťie.

Instan╚Ťa a stabilit c─â femeia este mama biologic─â a copiilor iar aceasta urmeaz─â s─â fac─â demersurile necesare pentru a-i ├«nregistra.

FotoJet jpg
florin salam jpeg
FotoJet (1) jpg
andrew tate 1 PNG
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
FotoJet (2) jpg
Reynolds si sotia lui jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg