O mam─â ╚Öi doi copii au murit dup─â o dezinsec╚Ťie ├«ntr-un bloc din Timi╚Öoara. Ce s-a ├«nt├ómplat

18 noiembrie 2019
image
Nou─â persoane dintr-un bloc de pe strada Miori┼úei din Timi┼čoara au ajuns la spital. Trei dintre acestea au murit

Nou─â persoane dintr-un bloc de pe strada Miori┼úei din Timi┼čoara au ajuns la spital ├«n ultimele zile, iar trei dintre acestea au murit. Printre cei deceda┼úi se afl─â ┼či un copil de doar 10 zile, despre care medicii spuneau ini┼úial c─â s-ar fi ├«necat cu lapte, dar ┼či un copil de trei ani ┼či mama acestuia. Recent, ├«n bloc s-a f─âcut dezinsec┼úie.

UPDATE ╚śeful ISU Timi╚Ö, Lucian Mihoc, a declarat c─â pe casa sc─ârii, ├«ntre etajele trei ╚Öi patru, a fost detectat─â prezen╚Ťa slab─â a unei substan╚Ťe neurotoxice. ÔÇŁUPU - SMURD a anun╚Ťat luni, ├«n jurul orei 12.40, c─â ├«ntr-un timp scurt s-au ├«nregistrat trei decese. A fost o suspiciune de cauz─â toxic─â, iar la adres─â a fost trimis un echipaj CBRN. A fost evacuat ├«ntreg imobilul cu 200 de apartamente.

├Än urma primei cercet─âri chimice s-a detectat pe casa sc─ârii, ├«ntre etajale 3 ╚Öi 4, prezen╚Ťa slab─â a unei substan╚Ťe neurotoxice. S-a intrat ├«n mai multe apartament din care provin victimele. La etajul 4 a fost depistat un nivel slab de substan╚Ť─â neurotoxic─â, iar ├«n apartamentul de la etajul 3 - nivel mediu de substan╚Ť─â neurotoxic─â.

A fost f─âcut─â dezinsec╚Ťia / deratizarea ├«n 14 noiembrie, iar ├«n procesul-verbal au fost men╚Ťionate substan╚Ťele folosite. Firma a f─âcut deratizarea la solicitarea asocia╚Ťiei de proprietari. Aceea╚Öi firm─â a f─âcut deratizarea ╚Öi ├«n dou─â localuri din Timi╚Öoara ╚Öi nu au fost semnalate probleme, dar la acest moment au fost ├«nchise pentru verific─âri.ÔÇŁ

UPDATE ISU transmite c─â ├«n urma ├«ntrunirii Comiterului Jude┼úean pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â s-a decis evacuarea tuturor celor 200 de apartamente. ÔÇŁ├Än urma ┼čedin┼úei Comitetului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â s-au dispus urm─âtoarele m─âsuri:

  • evacuarea/relocarea ├«ntregului imobil parter plus 4 etaje - 200 de apartamente;
  • evaluarea medical─â a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timi┼čoara;
  • cazarea persoanelor ├«n spa╚Ťiile identificate la nivelul municipiului Timi┼čoara;
  • asigurarea apei potabile de c─âtre Consiliul Jude┼úean Timi┼č;
  • centralizarea datelor referitoare la adresa Miori╚Ťa 8, Timi┼čoara din partea STS ┼či UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate;
  • executarea primei cercet─âri CBRN cu echipajele ISU Timi┼č ┼či ISU Bihor;
  • executarea primei cercet─âri chimice la alte dou─â loca┼úii identificate de IPJ Timi┼č;
  • activarea grupei operative a ISU Timi┼č ┼či deplasarea punctului de comand─â mobil;
  • organizarea unei conferin┼úe de pres─â la ora 16:00, la locul desf─â┼čur─ârii evenimentului.ÔÇŁ

UPDATE Potrivit ┼čefei Direc┼úiei de S─ân─âtate Public─â Timi┼č, Cornelia Malac, de la fa┼úa locului s-au luat probe de ap─â ┼či se verific─â documentele firmei care a realizat dezinsec┼úia. ÔÇ×Echipa noastr─â este ├«nc─â acolo. Au fost recoltate probe de ap─â ┼či se verific─â modul ├«n care a fost f─âcut─â dezisec┼úia pentru c─â a fost f─âcut─â acolo o dezinsec┼úieÔÇŁ, a declarat ┼čefa DSP Timi┼č.

UPDATE Locatarii din imobilul de pe strada Miori┼úa sus┼úin c─â blocul este unul de garsoniere, cu b─âi comune, iar din cauza unora dintre cei care locuiesc acolo, blocul este un adev─ârat focar de infec┼úie, conform Adev─ârul. Aceia┼či locatari au mai declarat c─â moartea celor trei persoane ar putea fi cauzat─â de substan┼úele cu care, la ├«nceputul s─âpt─âm├ónii trecute, a fost f─âcut─â deratizarea ┼či dezinsec┼úia. Surse din r├óndul autorit─â┼úilor aflate la fa┼úa locului sus┼úin c─â av├ónd ├«n vedere num─ârul persoanelor decedate ┼či al celor care au ajuns deja la spital, va fi verificat─â starea de s─ân─âtate a fiec─ârui locatar, iar acolo unde nu r─âspunde nimeni va fi spart─â u┼ča pentru a se asigura c─â nu sunt victime.

Nou─â oameni au ajuns, ├«n ultimele zile, la spital, iar to┼úi sunt locatari ai aceluia┼či bloc de locuin┼úe aflat pe strada Miori┼úei din Complexul Studen┼úesc din Timi┼čoara. Dintre cei nou─â ajun┼či la spital, trei au decedat. 

Primul care a ajuns la spital a fost un bebelu┼č de doar 10 zile care s├ómb─ât─â a fost dus la Spitalul de Copii ÔÇŁLouis ┼óurcanuÔÇŁ ┼či despre care medicii credeau ini┼úial c─â s-a ├«necat cu lapte.

Blocul ├«n care a fost f─âcut─â dezinsec╚Ťia a fost evacuat

Ambulan┼úa a fost chemat─â, duminic─â, la un alt apartament din acela┼či bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burt─â ┼či de cap, dar ┼či v─ârs─âturi. Ini┼úial, p─ârin┼úii au refuzat internarea copilului, ├«ns─â, ├«n cele din urm─â ei au decis s─â ├«l interneze, totu┼či. Copilul a murit duminic─â, iar luni diminea┼ú─â a murit ┼či mama acestuia.

Doctorii au intervenit apoi pentru al┼úi doi copii ┼či patru adul┼úi din acela┼či imobil, care aveau acelea┼či simptome ┼či care au fost ┼či ei interna┼úi.

"15 apeluri au fost ├«ncep├ónd de s├ómb─ât─â, de la ora 8.00 diminea┼úa, de la aceea┼či adres─â. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus c─â ar fi fost ├«necat cu lapte. Apoi un al doilea copil de trei ani a murit ┼či acum ┼či mama acestuia din urm─â. Nu se ┼čtie exact cauza, a┼čtept─âm rezultatul autopsieiÔÇŁ, a declarat Florin Cri┼čan, purt─âtor de cuv├ónt al Serviciului de Ambulan┼ú─â Timi┼č.

Medicii ┼či poli┼úi┼čtii fac o anchet─â ┼či ├«ncearc─â s─â stabileasc─â ce s-a ├«nt├ómplat. Vecinii au spus c─â recent s-a f─âcut dezinsec┼úie ├«n bloc.

Strada Mioriţei a fost complet blocată, fiind mobilizate forţe de intervenţie, inclusiv echipa CBRN. Imobilul cu pricina a fost evacuat.

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
anda adam
BeFunky collage (10) jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elon musk met gala 2022
1 pozitie somn jpg jpeg
1 menstruatie jpg jpeg
shutterstock 425022403 copy jpg
raceala covid alergie jpg
volodimir olena zelenski Foto EPA EFE (3) jpg