O poliţistă i-a luat unui şofer permisul şi după câteva minute l-a amendat fiindcă nu-l are la el!

Ultima actualizare:

    Foto: "Adevărul"
Foto: "Adevărul"

Măsură aberantă! O agentă de 22 de ani de la Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean i-a luat permisul unui şofer pentru că ar fi depăşit o coloană de maşini pe linie continuă. După câteva minute, poliţista l-a amendat pentru că nu are permisul, certificatul de înmatriculare şi buletinul asupra sa, deşi actele erau la ea.

Episod neverosimil în trafic! Claudiu, din Bistriţa, conducea o autoutilitară de tractări şi se îndrepta spre un accident rutier, pentru a prelua o maşină avariată, care bloca traficul. În drumul său, el a zgâriat autoturismul unui român stabilit în Germania, care aştepta în coloană. Şoferul autoutilitarei a oprit şi i-a cerut celuilalt şofer să îl aştepte până preia maşina din accident, pentru a face o înţelegere amiabilă. A durat mai bine de o oră până când s-au găsit, iar între timp şoferul maşinii zgâriate, crezând că este înşelat, a sunat la Poliţie.

“A vrut să-mi pună cătuşele”

La faţa locului s-a prezentat un echipaj de la Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean. După ce s-au întâlnit, cei doi au vrut să facă o înţelegere amiabilă, însă poliţiştii i-ar fi oprit, susţine Claudiu. Şoferul autoutilitarei s-a trezit cu permisul suspendat pentru 60 de zile, pentru că ar fi depăşit o coloană de maşini, aşa cum a susţinut celălalt conducător auto. „A venit poliţia şi le-am zis agenţilor: <<Lăsaţi-mă să mă înţeleg cu omul>>. Ei nici n-au vrut să audă. Omul din cealaltă maşină le-a spus poliţiştilor că am depăşit coloana de maşini, iar poliţiştii, fără nici o altă dovadă, alt martor, fără să meargă măcar la locul accidentului, mi-au luat permisul”, povesteşte Claudiu. “Agenta a vrut chiar să-mi pună cătuşele, m-au dus la secţie cu girofarurile pornite, de zici că am omorât pe cineva. Celălalt şofer a fost de acord cu amiabila, am şi început să o scriem, dar nu ne-a mai lăsat Poliţia. Pe om l-am despăgubit deja pentru pagubă“, adaugă şoferul sancţionat.

Amendat cu 1.740 de lei


    Acesta e procesul verbal buclucaş
Acesta e procesul verbal buclucaş

Şoferul autoutilitarei spune că s-a conformat şi i-a dat agentei actele cerute, printre care permisul, certificatul de înmatriculare al autoturismului, buletinul şi asigurarea. Cu actele în mână, agenta l-a amendat pe bărbat că nu are la el permisul de conducere, buletinul şi certificatul de înmatriculare! Practic, pe acelaşi proces verbal, bistriţeanului i s-a luat permisul pentru depăşire pe linie continuă şi a fost amendat că nu are asupra sa actul. Pentru depăşirea unei coloane, şoferul a primit 870 de lei, iar pentru faptul că nu avea actele asupra sa - încă 870 de lei. Totul s-a întâmplat în urmă cu trei luni.A dat agenta în judecatăAgenta în cauză este angajată la Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean şi, deşi are atribuţii rutiere, nu face parte dintr-un birou rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud. Ea are 22 de ani şi a fost angajată în 2016, din sursă externă. „Oricine e nemulţumit de un proces verbal poate să-l conteste în termen de 15 zile. Judecătoria Beclean este singura competentă să decidă dacă procesul verbal a fost întocmit corespunzător“, precizează Crina Sîrb, de la IPJ Bistriţa-Năsăud.

Surse din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud au confirmat că şoferul chiar a predat fizic permisul de conducere, înainte să fie amendat pentru că nu îl are la el. Şoferul refuză să plătească amenzile şi a dat în judecată atât IPJ Bistriţa-Năsăud, cât şi pe agentă.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net