O româncă și fiica ei, singurele supraviețuitoare din metroul belgian

Ultima actualizare:

    Roxana Stefanuca (23 de ani) și fiica ei, Miruna (2 ani), sunt singurele supraviețuitoare din metroul atacat de teroriști
Roxana Stefanuca (23 de ani) și fiica ei, Miruna (2 ani), sunt singurele supraviețuitoare din metroul atacat de teroriști

Trei explozii au cutremurat Bruxellesul, marți (22 martie), când teroriștii Statului Islamic au atacat aeroportul Zaventem și metroul. Două românce s-au aflat în vagon cu atacatorul care s-a detonat, o mamă și o fiică de numai doi ani.

Roxana (23 de ani) și Miruna Stefanuca (2 ani) ar fi singurele supraviețuitoare din metroul morții de la Bruxelles, potrivit dailymail.co.uk. Roxana a plecat din Mileanca, Botoșani, în urmă cu aproximativ cinci ani, când s-a stabilit în capitala Belgiei.

Femeia se afla în drum spre casă, după ce tocmai o luase pe Miruna de la grădiniță. În urma exploziei din vagonul în care se aflau, 20 de persoane au decedat, însă nu și ele. Au fost găsite, în viață, printre cadavre. Roxana a fost rănită pe față, potrivit declarațiilor date de sora ei. „Are arsuri pe toată fața și pe cap. Poți doar să-i vezi ochii. Este în stare de șoc, am putut să vorbesc cu ea numai două minute. Fetița a suferit și ea arsuri și a avut nevoie de intubare ca să respire. Sora mea și copilul au fost singurii supraviețuitori din vagon. Își amintește (Roxana, n.r.) un sunet puternic și o femeie acoperită de sânge, aruncată înspre ea. Și-a văzut fiica plângând și apoi și-a pierdut conștiența”, a declarat Anca Cucuruzac, sora victimei.

Părinții femeii au aflat de atentate de la televizor, și au sunat-o imediat, dar nu a răspuns. „Nu a răspuns, au sunat la poliție să o raporteze ca fiind dispărută și au fost sfătuiți să o caute în spitalele în care au fost duse victimele. După circa trei ore, au găsit-o într-un spital. Apoi au realizat că dispăruse și fetița. A fost găsită mai târziu în seara aceea, la un alt spital”, a povestit Luminița Pascariu, o prietenă de familie.

Rudele cred că Miruna a supraviețuit pentru că era într-un căruț care a protejat-o de explozie. Cele două românce se află, în prezent, în stare critică.

image
image
image
image
image
image
Întâlnirea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu președintele României, Klaus Iohannis, la Cotroceni. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
topor shutterstock1 jpg
index jpg
femeie zambet buchet trandafiri roz (2) jpg
rosii tomate istock jpg
carnaval nisa epa efe jpg
Madalin Costin jpg
proces vlad pascu judecatoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net