O ştire-spam, semnată Antena 3, anunţă moartea lui Băsescu!

Potrivit Antena 3, care susţine că este victima unui atac informatic, linkul spre care este îndemnat cititorul conține un virus executabil, nociv pentru computer, anunţă Adevarul.

"Specificăm că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest atac informatic şi vă avertizăm să nu accesaţi link-ul, pentru a vă proteja calculatorul",se arată pe siteul televiziunii.

Un angajat al Antena3 a explicat pe site-ul televiziunii cum s-a produs acest atac numit exerciţiu de "social engineering".

"Totuşi ce s-a întamplat? Un aspirant la numele de “hacker” a scris un virus troian care conţine IRC/Zapchast.NAE şi IRC/Flood.NAT (codul sursă al acestor viruşi este disponibil pe internet) şi apoi s-a gândit cum să îl trimită la lume. Daca încerca să trimită un mesaj din partea lui “deschideţi vă rog acest fişier. Promit ca nu e nici un virus înăuntru”, probabil ca efectul ar fi fost sub aşteptări. Daca a scris un mesaj ceva mai atragător şi l-a trimis din partea Antena3.ro … lucrurile au stat probabil ceva mai bine. A avut cel puţin o victimă.

În primul rând trebuie să ne gândim dacă aşteptăm sau nu un anumit email. El nu aştepta e-mail-uri de la Antena3.ro, deci nu trebuia sa deschidă un mesaj neaşteptat. În al doilea rând, nu trebuie să accesăm fişiere aflate pe pagini complet necunoscute (de exemplu http://wiseguydigital.com/). Dacă imaginea există, cu siguranţă o putem găsi pe Antena3.ro. De asemenea, nu trebuie să lansăm nici un fişier descărcat de pe internet înainte de a rula un program antivirus asupra lui. Toate programele antivirus pe care le-am testat au avut ca efect ştergerea mesajului"

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
foto1 bugetarib jpg
simona gherghe jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg