O zi de parcare în Mamaia, cât o noapte de cazare

Ultima actualizare:

    Locurile de parcare  din Mamaia, puține  și scumpe Foto: adevarul.ro
Locurile de parcare din Mamaia, puține și scumpe Foto: adevarul.ro

Găsirea unui loc de parcare este o altă problemă pe litoral. Această criză din stațiunile românești e completată și de niște tarife exorbitante. Iar lucrurile puteau arăta și mai rău, însă Consiliul Local Constanța a decis în ultimul moment să facă o majorare mai mică, de numai 4 lei/oră, față de 7 lei/oră, cât se intenționa la un moment dat.

Cei 4 lei/oră se plătesc însă 24 de ore din 24 (fără vreo scutire sau reducere pentru timpul nopții). Astfel, un turist care apelează la parcarea publică va plăti 94 de lei pentru 24 de ore de parcare (primele trei ore sunt 10 lei). Este o sumă criticată de operatorii din turism, care atrag atenția că o zi de parcare echivalează cu o noapte de cazare. Calculele arată că o familie care stă la mare cinci zile va plăti doar pentr§u parcare aproximativ 470 de lei. O vacanță de o săptămână duce costul la 658 de lei, arată adevarul.ro.

„În centrul stațiunii Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureștiului. Se bat undeva cu Monte Carlo sau alte destinații de top din Europa“, spune Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT.

Mamaia are aproximativ 7.000 de locuri de parcare cu taxă. Dacă acestea vor fi ocupate în totalitate, pot aduce la bugetul local peste 650.000 de lei în doar 24 de ore.  În Eforie Nord și Eforie Sud nu se pune problema parcărilor publice cu taxă. Cele șase stațiuni administrate de Primăria Mangalia (Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Cap Aurora) pun la dispoziția turiștilor 400 de locuri de parcare publică. Aici, ora de parcare costă 3 lei, dar cu 15 lei poți plăti o zi întreagă. În Costinești și Vama Veche nu se plătește nici o taxă de parcare.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net