Obiectul zburător care a traversat România a închis granițele în Republica Moldova

Ultima actualizare:

Republica Moldova și-a închis, marți, 14 februarie, temporar spațiul aerian, din cauza unui obiect zburător care semăna cu un balon meteorologic. Un obiect asemănător a fost detectat și în spațiul aerian al României.

OZN chinez Foto: Twitter
OZN chinez Foto: Twitter

Potrivit Autorității Civile Aeronautice a Republicii Moldova, „în jurul orei 12:30, Ministerul Apărării a recepționat o informație potrivit căreia în spațiul aerian al Republicii Moldova în regiunea orașului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic”.

Ce spun autoritățile

Având în vedere condițiile meteo și imposibilitatea monitorizării și identificării obiectului precum și a traiectoriei de zbor al acestuia, în scopul asigurării siguranței și securității cetățenilor, în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, la ora 13:24 a fost luată decizia de a închide temporar spațiul aerian.

Urmare a verificării informațiilor și asigurării lipsei oricărui pericol pentru siguranța cetățenilor, la propunerea Ministerului Apărării, la ora 14:46 spațiul aerian a fost redeschis”.

La ora actuala, operațiunile de zbor se desfășoară în condiții de siguranță și securitate”, mai spune instituția de la Chișinău.

Ne amintim că Maia Sanu, preşedinta Republicii Moldova, a spus, luni, 13 februarie, că Rusia că plănuieşte o lovitură de stat în ţară cu ajutorul unor cetăţeni instruiţi militar din Belarus, Serbia şi Muntenegru, care ar urma să desfăşoare acţiuni violente deghizate în proteste în Republica Moldova.

Balonul suspect, indentificat și în România

De menționat este că un obiect zburător neidentificat a fost detectat, astăzi, 14 februarie, și în spațiul aerian al României. Ministerul Apărării Naționale a transmis că sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat, în jurul orei 12:30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României.

După cele observate, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12.40, fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net