Obligativitatea ștampilei pentru firme, eliminată


    Ministrul Eugen Teodorovici anunță că firmele nu vor mai avea nevoie de ștampilă
Ministrul Eugen Teodorovici anunță că firmele nu vor mai avea nevoie de ștampilă

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, că ștampila pentru firme va fi eliminată. Potrivit demnitarului, citat de Mediafax, Guvernul Ponta va adopta în şedinţa de miercuri o ordonanță în acest sens.

Premierul Victor Ponta l-a întrebat, la începutul ședinței de guvern, pe Ministrul Finanțelor dacă desființează ștampila, acesta răspunzând afirmativ. "Domnul ministru Teodorovici azi desființăm ștampila? Ziceți, jurați că așa este!", i s-a adresat premierul.

Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ precizând că de la momentul publicării ordonanței în Monotorul Oficial "dispare această obligație a contribuabilului în relația cu statul român de a folosi această formă învechită și istorică".

Premierul a afirmat că România va arăta mult mai bine fără ștampile "cu cât mai multă comunicare informatizată".

Un proiect legislativ elaborat de Ministerul Finanţelor prevede eliminarea obligativităţii utilizării ştampilei de către persoanele fizice şi persoanele juridice de drept privat pentru declaraţiile, cererile şi alte documentele depuse de acestea la instituţiile publice, precum şi pentru documentele emise între ele.

În luna mai, fostul ministru delegat pentru IMM-uri şi turism Florin Jianu anunţa că Finanţele au promis oamenilor de afaceri că obligativitatea ştampilei pentru firme va fi eliminată la 1 iulie, România fiind, alături de Republica Moldova, singura ţară europeană care nu a implementat această măsură.

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
Un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături FOTO AFP
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg