Ofertă de la RADET. Bucureştenii lăsaţi fără apă caldă vor avea facturi mai mici

Ultima actualizare:

    Bucureştenii care nu au avut apă caldă la începutul lunii au fost nevoiţi să încălzească apă rece pentru menaj (foto: Arhivă Click!)
Bucureştenii care nu au avut apă caldă la începutul lunii au fost nevoiţi să încălzească apă rece pentru menaj (foto: Arhivă Click!)

Regia de termoficare bucureşteană va lua primele măsuri pentru protejarea consumatorilor care au fost lăsaţi fără apă caldă la începutul lunii. Bucureştenii din sectoarele 2, 3 şi 4, care au reclamat că primesc apă rece în loc de caldă, din cauza conflictului dintre furnizori, vor avea facturi diminuate pe luna octombrie.

Reprezentanţii Regiei de termoficare au anunţat miercuri că toţi consumatorii din sectoarele 2, 3 şi 4 care au fost lăsaţi fără apă caldă sau care au primit agent termic sub parametrii tehnici contractuali, vreme de câteva zile, vor plăti mai puţin în octombrie. Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului 438/2008 privind aprobarea Contractului cadru de furnizare a energiei termice şi în urma numeroaselor plângeri depuse de bucureşteni la Protecţia Consumatorilor. Pentru a putea beneficia de „ofertă”, asociaţiilor de proprietari afectate trebuie să depună o cerere scrisă la sediul Radet. Reprezentanţii Regiei nu au spus, însă cu cât se va diminua factura fiecărui bloc. Pentru a face posibilă diminuarea facturii, Radet trebuie să determine un consum (de apă rece pe conducta de apă caldă) care să fie scăzut din cel înregistrat de apometre.

La 2 octombrie 2014, furnizorul de gaze naturale Distrigaz Sud Reţele a diminuat furnizarea de materie primă producătorului de agent termic Electrocentrale Bucureşti, din cauza unor datorii. Acest lucru a determinat compania aflată în subordinea Ministerului Economiei să livreze apă caldă Regiei de termoficare sub parametrii tehnici legali. Apa caldă ajungea la Radet la temperaturi de 35-40 de grade, care apoi era livrată populaţiei la temperaturi şi mai scăzute, contrar contractului dintre cele două părţi.

În momentul de faţă, câteva sute de blocuri din Bucureşti continuă să nu aibă apă caldă, ca urmare a sistării acestui serviciu de către Radet. Regia efectuează probe de presiune la nivelul reţelei primare de alimentare cu energie termică, iar acest lucru presupune închiderea temporară a conductelor. Apa caldă va reveni în casele bucureştenilor după cum urmează:

Azi, ora 22.00, la consumatorii din străzile: Mihai Bravu, str. Judeţ Vulcanul, str. Unităţii, str. Caloian Judeţul, alimentate din PT 2 Unităţii; str. Ion Şulea, str. Miniş, str. Pătulului, alimentate din PT 14C 5/2; str. Ghiţă Şerban, str. Miniş, str. Pătulului, str. Petre Ionescu, str. Plt. Radu Gheorghe, str. Sold. Stelian Mihale, alimentate din PT 15C 5/2.

Joi, ora 23.00, la consumatorii din străzile: Calea Vitan, str. Baia Mare, str. Dristor/Vitan, str. Lugojana, str. Râmnicu Vâlcea, str. Râmnicu Sărat, alimentate din PT 1 Vitan; Calea Vitan, str. Adrian Cârstea, str. Căluşari, str. Alunelului, str. Jieneasca, str. Mureşana, str. Alunului, Şos. Mihai Bravu, alimentate din PT 2 Vitan; str. Tomis, str. Râmnicu Sărat, str. Spiridon Matei, str. Înnotătorilor, alimentate din PT 18KLM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net