Olimpica moartă în tabără asculta melodii despre sinucidere

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Diana Elena, eleva de 13 ani, a murit, după ce a căzut de la etajul 3 al vilei unde era cazată, în Buşteni. Medicii au făcut tot ce au putut să salveze fetiţa, dar era prea târziu. Părinţii au vrut să o răsplătească pentru rezultatele excelente la învăţătură, dar au trimis-o într-o tabără a morţii.

După 12 ore de comă profundă şi numeroase stopuri cardio-respiratorii, Diana Elena Rotaru, o olimpică la matematică de numai 13 ani, a murit. Eleva venise într-o tabără de performanţă, la Buşteni, şi a fost găsită acoperită de gheaţă, în faţa vilei unde era cazată. Părinţii Dianei au căutat pe Internet o ofertă pentru un sejur minunat pentru fetiţa lor.

Au ales ceva ce s-a potrivit cu preocupările copilei: o tabără de Matematică. A urmat o tragedie. Este încă un mister cum s-a întâmplat ca Diana să cadă de la etajul 3, în zăpadă, şi să zacă ore în şir, la minus 16 grade. Acum, că a murit, încep şi discuţiile între colegii săi. Ei spun că Diana Elena asculta muzică dură, cu teme sinucigaşe. Fata de 13 ani era fană a formaţiei punk rock „Escape the Fate", în special din albumul „Dying Is Your Latest Fashion" (n.r. A muri este ultima ta modă).

simeon stalpnicul png

Este unul dintre cântecele adorate de adolescenţii EMO, cei care au frizuri ciudate, cercei în sprâncene şi nas, care se îmbracă în negru şi obişnuiesc să se taie cu lama. Pe contul său de Facebook (îl avea de la 12 ani), Diana mărturiseşte că este deprimată, că părinţii nu o ascultă, că o bat la cap să înveţe mai mult şi că nu o lasă să stea prea mult la calculator. Unul dintre elevii Şcolii nr. 56 „Jose Marti", unde învăţa Diana, a dezvăluit pentru „Adevărul" că fata nu era o fire sociabilă şi că obişnuia să se poarte urât cu toată lumea. „Era o fire singuratică, nu stătea cu nimeni în clasă şi se purta răutăcios cu colegii ei", a spus sursa citată. Din această cauză, Dana Rotaru era mereu victima glumelor proaste ale colegilor săi.

„Pentru că trăia în lumea ei, toţi o luau la mişto şi făceau glume proaste pe seama ei", a mai povestit colegul elevei decedate la Buşteni. Acum medicii legişti vor spune dacă a fost consum de alcool, sinucidere sau întâmplare fatală. Împotriva profesorului care a organizat tabăra a început o anchetă penală.

Cine a fost găsit vinovat în alte cazuri

22 octombrie 2012. Ancheta în cazul elevei din clasa a VII-a a Şcolii nr. 75 din Capitală care a murit după ce a căzut din tren, la întoarcerea dintr-o excursie cu şcoala pe Valea Prahovei, este în desfăşurare. "Dosarul este în instrumentare. Nu s-a conturat o soluţie în acest caz. S-a lucrat, s-au strâns probe pe care le analizăm, însă nu s-a început până în prezent urmărirea penală", au declarat pentru "Adevărul" surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Accidentul a avut loc în zona localităţii Buftea, fata căzând din trenul care circula pe ruta Satu Mare-Bucureşti. Elevii erau însoţiţi de un singur profesor şi doi părinţi. Poliţiştii de la Transporturi au stabilit că uşa vagonului nu avea nici o defecţiune, că pur şi simplu, tânăra ar fi deschis-o, în timp ce locomotiva avea o viteză de 140 km/h.

27 mai 2012.A murit în prima lui excursie! Cătălin Lebonov (7 ani), din localitatea arădeană Vinga, s-a înecat la ştrandul din Băile Felix, fiindcă nimeni nu a văzut că a alunecat în bazin. Părinţii răpuşi de durere au spus că singura condiţie să îl lase pe copil în excursie a fost să nu meargă la ştrand şi au considerat-o pe învăţătoare singura vinovată de tragedie.

La doi ani de la întâmplare, învăţătoarea Simona Hepeş a primit un an de închisoare cu suspendare şi a fost obligată să plătească daune de 400.000 de lei, pentru că nu l-a supravegheat pe micuţ. Magistrații au specificat că banii trebuie plătiți de învățătoare împreună cu Grupul Şcolar Vinga, unde învăţa copilul.

8 august 2009.Doi elevi de 13 ani din judeţul Iaşi, aflaţi în tabără în Eforie Sud, au fost luaţi de valuri. Tragedia a avut loc pe un sector de plajă unde se aflau panouri care anunţau că scăldatul este interzis. Elevii erau însoţiţi de unul dintre dascăli care s-a mulţumit doar să-i atenţioneze de la distanţă. Poliţiştii i-au făcut Elisabetei Mincior dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ea a pierdut postul de profesor titular la şcoala unde învăţau copiii, dar ulterior, a contestat sancţiunea şi s-a reangajat pe un post de suplinitor. După mai bine de doi ani şi jumătate de anchetă, Elisabeta Mincior (48 de ani) a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă. Între timp, tătăl unuia dintre copiii morţi s-a constituit parte în proces şi a cerut daune de 300.000 de euro.'

Cum să evităm tragediile din excursii

Iată sfaturile cele mai competente, oferite de Autoritatea Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi de Ministerul Educaţiei.

ANAT. Părinţii trebuie să se asigure că tabăra/excursia este organizată de o agenţie de turism licenţiată, care este obligată să încheie un contract de prestări servicii. Verificaţi ca agenţia să fie în legalitate, să fie asigurată. Excursiile desfăşurate cu elevi trebuie să beneficieze de ghid autorizat şi transport clasificat.

MINISTERUL EDUCAŢIEI. Plecările în taberele şcolare sunt mai stricte, după presupusul viol al profesorului de la Jean Monnet. Acum se cere, înainte de plecare, un dosar prin care se solicită aprobarea de plecare, de la conducerea şcolii. Se precizează traseul, activităţile organizate pentru elevi, la care se ataşează: tabel cu profesorii însoţitori, cu elevii participanţi, avize medicale ale acestora, aprobarea părinţilor. La fiecare 10-15 elevi, este câte un profesor însoţitor.

Citiţi şi: Eleva rănită într-o tabără la Buşteni a murit

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net