Oprescu cere dreptul de a se interna pentru investigații la plămâni

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu a fost reținut pe 6 septembrie pentur luare de mită
Sorin Oprescu a fost reținut pe 6 septembrie pentur luare de mită

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a mers la Tribunalul București, vineri, pentru a cere să fie lăsat să se interneze în spital. Vizita survine la o zi după ce Oprescu a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Potrivit corespondentului Mediafax, Oprescu a cerut instanței să aprobe internarea sa, precizând că are nevoie de ”investigații complexe” la plămâni.

Oprescu s-a prezentat, vineri, la Tribunalul București, pentru că trebuia să participe la un proces în care DNA ceruse prelungirea mandatului de arestare preventivă, rămas acum fără obiect, și a depus în instanță o solicitare de a se interna pentru a face investigații medicale.

"M-am prezentat pentru că aşa era normal. Am depus cererea pentru a primi permisiunea să mă internez ca să pot să-mi fac investigaţiile”, a spus Oprescu, la ieșirea de la instață.

El a fost întrebat unde vrea să se interneze, răspunzând: ”Acolo unde ştiţi că am nevoie, la Pneumologie".

Întrebat de jurnalişti despre ce investigaţii este vorba, primarul suspendat a răspuns: "Complexe".

De asemenea, Sorin Oprescu a fost întrebat de jurnaliști și dacă a fost respectată legea în cazul contractelor încheiate de Primăria Capitalei cu UTI, companie al cărei patron, Tiberiu Urdăreanu, a fost reținut de procuroruu DNA, pentru fapte de corupție.

"Sincer, le-am verificat acum patru ani, acum cinci ani, pentru că sunt făcute de pe vremea domnului Videanu: Sunt în regulă, cel puţin atunci aşa erau", a răspuns edilul.

Joi, după aproape două luni de arest, primarul suspendat al Capitalei a fost eliberat din Arestul Capitalei şi plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive, dispusă în cazul său în 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Instanţa a decis ca, de la data eliberării din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, Sorin Oprescu să stea 30 de zile în arest la domiciliu, timp în care trebuie să se supună restricţiilor stabilite.

Sorin Oprescu a declarat, la ieşirea din Arestul Capitalei, că vrea să se îngrijească de sănătate, iar primul lucru pe care îl va face când va ajunge acasă va fi să îşi administreze insulină, edilul spunând că le mulţumeşte celor care l-au susţinut şi că nu-i va dezamăgi.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie din 15 septembrie.

Avocații lui Oprescu au reclamat la Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne comportamentul personalului medical și conducerii Arestului Central, susținând că edilului nu i se acordă tratament şi hrană adecvate bolilor de care suferă. Ei arătau că Sorin Oprescu trebuie să își administreze insulină de mai multe ori pe zi, întrucât suferă de diabet.

Reprezentanții Poliției Capitalei au precizat că în arest tratamentul nu poate fi administrat decât la cabinetul medical, neputând fi lăsate medicamente în posesia persoanelor încarcerate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net