Oprescu cere judecătorilor să-l scoată din arest

image

Primarul suspendat al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a cerut instanței să-l elibereze din arest și să-l plaseze sub control judiciar ori în arest la domiciliu. Fostul edil general acuză o stare de sănătate precară, care-l împiedică să facă față regimului de detenție din Arestul Poliției Capitalei. Joi, Tribunalul București va judeca cererea sa.

UPDATE Avocatul Poporului: „Vom face o vizită neanunțată în arest”. Victor Ciorbea, care reprezintă instituția Avocatului Poporului, s-a autosesizat în cazul lui Sorin Oprescu. Acesta a anunțat că va veni neanunțat să-l viziteze pe Oprescu în arest, pentru a verifica modul în care acesta e tratat. „Având în vedere ultimele evoluţii pe care le-am constatat, am dispus să efectuăm mai mult decât o anchetă şi anume, o vizită care trebuia să fie inopinată, însă, de dragul dumneavoastră nu va mai prea fi inopinată", a spus Victor Ciorbea, la solicitarea jurnaliștilor, citat de Mediafax.

Avocatul lui Oprescu, Alexandru Chiciu, a declarat că Sorin Oprescu a cerut judecătorilor să dispună cercetarea sa în arest la domiciliu sau sub control judiciar din două motive. Primul ține de starea de sănătate șubredă a primarului, care a acuzat la începutul acestei săptămâni dureri în zona pieptului. Acesta a precizat că Oprescu, prin instoricul său medical, poate oricând suferi un infarct. Al doilea motiv invocat e legat de faptul că procurorii DNA nu au mai adăugat nici o probă la dosarul său de acuzare, iar fapta de care e acuzat (luare de mită) nu impune ținerea sa în arest.

Avocaţii primarului suspendat al Capitalei au solicitat, marţi, comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Oprescu ceruse intervenția a trei dintre medicii săi curanţi, printre care profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat în ultima perioadă. Miercuri dimineață, avocații au fost înștiințați că cererea a fost aprobată, însă uitatea medicală care urma să-l primească era Spitalul Militar. Câteva ore mai târziu, însă, Oprescu afla că medicii din Arestul Capitalei au respins cererea de tratare în afara sistemului de detenție, scrie Mediafax.

Sorin Oprescu suferă de diabet de tip 2, e cardiac, iar în urmă cu câțiva ani a suferit o intervenție pe inimă, de montare a unui stent. Luni, Oprescu a fost trimis de urgență la Spitalul Sf. Ioan din București, după ce i s-a făcut rău în arest.

cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
balasoiu fb jpg
Convoi de civili atacat in regiunea Zaporojie FOTO Twitter jpg
image
image
image
image
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg
Gollum, într o secvenţă din Stăpânul Inelelor jpeg
foto1 pelerinaj 2021 INQUAM Photos Liviu Chirica jpg