Oprescu vrea să-i scoată din Bucureşti pe taximetriştii înregistraţi în Ilfov

Sorin Oprescu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu este de accord cu unele prevederi din proiectul de modificare a noii Legi a taximetriei şi că lipsesc reguli care ar fi necesare. De altfel, edilul a mai încercat să îmbunătăţească această lege şi în perioada vechii guvernări, dar nu a avut succes.

Calitatea şi siguranţa transportului de taxi sunt grav afectate astăzi. Mai mult decât atât, situaţia pe care v-o semnalez e generatoare de evaziune fiscală. Problemele reale semnalate de noi, cele care afectează grav buna desfăşurare a activităţii de taxi în Bucureşti, iar în unele cazuri chiar legalitatea acestor acţiuni au fost excluse din prevederile noului proiect. Ba mai mult, s-a încercat legalizarea unor abuzuri”, a declarat Sorin Oprescu.

Edilul şef a a subliniat că, în prezent, în Bucureşti, operează un număr de 1.600 de taxiuri din Ilfov, acest lucru fiind considerat un abuz care realizează o concurenţă neloială celor care îşi desfăşoare activitatea în localitatea în care sunt autorizaţi, adică în Bucureşti. Nici cu închirirea autorizaţiilor de taximetrie nu este de accord Oprescu, subliniind că aceasta duce la “la fenomenul sclaviei în taximetrie”, explicând că toate procedurile prin care taximetriştilor le sunt cerute sume la sfârşitul zilei pentru păstrarea autorizaţiilor sunt nelegale.

În ceea ce priveşte tariful de taxi, “limita de sus, maximă este dată prin votul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, şi anume 3,5”.

“Pentru creşterea siguranţei circulaţiei şi respectarea legislaţiei muncii, am cerut ca programul de lucru al taximetriştilor să fie de maxim opt ore pe zi, cu menţiunea că această condiţie trebuie să fie înscrisă obligatoriu în contractul de muncă, deoarece, în prezent, unii lucrează mai mult de opt ore, iar patronii le trec în cartea de muncă doar două ore”, a mai spus Oprescu.

Primarul a mai arătat că în aceste cazuri taxele la stat nu sunt plătite la valoarea lor adevărată, iar în momentul când aceşti oameni vor ajunge la pensie nu vor putea beneficia de pensii pe măsura activităţii prestate.

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
simley si marius jpeg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Calusarii de la Padureti care si au facut celebru satul    Foto Facebook Sorin Mazilescu jpg
foto captură video jpg
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg