Aşa arată o zi ratată!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-au trezit dis de dimineaţă şi au pornit la drum. Aveau în faţă patru zile de distracţie şi au vrut să profite de ele din plin. Au ales să plece la mare, că doar e toiul verii. Nici prin cap nu le-a trecut că totul se va transforma pentru ei într-un adevărat coşmar.

Toată săptămâna au visat la minivacanţa de Sfânta Maria. Şi-au făcut rezervare la hoteluri, au pus bagajele în maşină şi au pornit la drum cu noaptea-n cap. Au vrut ca prânzul să-i găsească pe plajă. Din păcate, toate planurile le-au fost date peste cap. Sute de mii de persoane au luat, ieri, drumul Litoralului, astfel că Autostrada Soarelui a devenit un adevărat furnicar. S-a circulat bară la bară, astfel că din cauza aglomeraţiei şi a stresului au început să apară şi problemele.

Astfel de imagini au fost filmate ieri, pe A2, din elicopterul MAI

simeon stalpnicul png

Şoferii au aşteptat mai bine de 30 de minute la staţia de taxare

simeon stalpnicul png

Şi un autocar a fost implicat în accident

simeon stalpnicul png

Dimineaţă, în jurul orei 8.00, a avut loc primul accident. La km 89, şase maşini s-au ciocnit în lanţ. La doi kilometri distanţă, un alt eveniment rutier a dat traficul peste cap. Nici măcar poliţiştii nu au făcut faţă situaţiei. Joia neagră a continuat. Când s-au apropiat de punctul de taxare de la Feteşti, turiştii s-au luat cu mâinile de cap. Sute de maşini aşteptau la cozile kilometrice formate pe ambele benzi de circulaţie. Autorităţile nu s-au gândit să ţină ridicate barierele şi ieri, deşi se ştia din timp că va fi "omor" pe A2. Când credeau că au scăpat şi că nimic nu-i poate ţine departe de mare, un alt obstacol le-a ieşit în cale.

În jurul orei 14.00 un al treilea accident s-a produs, de dat asta, la kilometrul 212. Cinci maşini şi un autocar s-au izbit. Şase persoane au fost rănite, dintre care două grav. După ore întregi de stat pe drum, turiştii au ajuns, în sfârşit, la mare. Fericiţi, au dat năvală pe plajă. Zâmbetul nu le-a rămas prea mult timp pe buze.

"Munţi" de alge i-au întâmpinat pe malul Mării Negre. Plantele verzi invadaseră plaja de la Mamaia şi Năvodari şi ajunseseră până la şezlongur. Mulţi au renunţat să mai intre în apă. Din păcate, pentru cei 200.000 de români, aflaţi zilele acestea pe Litoral, mai urmează un hop: drumul de întoarcere spre casă.

Unde sunt grătarele de altădată?

Sfânta Maria nu a fost sărbătorită de bucureşteni ca în alţi ani, majoritatea locurilor în care petrecăreţii se distrau altădată fiind acum aproape pustii. Vremea schimbătoare a speriat fanii grătarelor în aer liber sau iubitorii de plimbări aşa că oraşul a părut părăsit. În Pădurea Cernica vremurile de glorie ale grataragiilor au apus. Doar ici-colo câte o familie se chinuia cu micii, hălcile de carne sau cârnaţii, într-o linişte desăvârşită care îi mira pe toţi. Excepţie făcea un grup mare de romi care pusese la cale un adevărat zaiafet, dar şi ei vorbeau aproape în şoaptă miraţi de lipsa oricărei asistenţe.

Spre deosebire de alţi ani, cei ieşiţi la iarbă verde au fost  foarte puţini

simeon stalpnicul png

2012

simeon stalpnicul png

„Cred că lumea a fugit din cauza norilor sau este prea supărată să se bucure", ne vorbeşte nea Costel, înţeleptul grupului.

În Parcul Tineretului pustiu, puţini oameni pe alei. În locurile speciale pentru grătare, doar câţiva petrecăreţi. Din cele 24 de grătare doar 4-5 erau ocupate. „Nu ne-a venit să credem. Este prima oară când venim şi este aşa pustiu. Şi noi care aveam teama că o să batem drumul degeaba şi o să stăm la coadă să ne facem mâncarea!", se plânge Marian.

Nici grătarele din parcuri nu au atras prea mulţi doritori

simeon stalpnicul png

2012

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net