Nino,nino, este o urgenţă! Mergem la cumpărături

16 august 2013
simeon stalpnicul png

Consumul mult prea mare de carburant, declarat de ambulanţierii sălăjeni, l-a pus pe gânduri pe şeful lor. Curios să vadă cum de reuşesc aceştia să folosească atâta motorină, managerul Radu Coste i-a pus sub urmărire. Nu mică i-a fost mirarea să afle că şoferii mergeau cu ambulanţa la cumpărături.

Când auzi sirena Ambulanţei nu ştii cum să faci ca să te dai la o parte din calea ei. Te gândeşti că viaţa cuiva atârnă de un fir de aţă. Nici prin cap nu ţi-ar trece că echipajul se grăbeşte la cumpărături. Ei bine, în Sălaj acest lucru a fost posibil.

Disperat că zeci de mii de lei se duceau lunar pe combustibil, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, Radu Coste a pus trei salvări din dotare sub urmărire. A montat sisteme GPS, în secret, fără ca ambulanţerii să bănuiască ceva. În felul acesta, bărbatul a aflat că oamenii din subordine se ocupau de treburile personale în timpul serviciului.

Radu Coste conduce Ambulanţa Sălaj de câteva luni

simeon stalpnicul png

„Am găsit ambulanţe la Praktiker, în Cluj, şi prin alte locuri pe unde nu aveau ce căuta. I-am pus să plătească carburantul consumat, iar măsura a avut efect, pentru că acum nu se mai consumă la fel de mult. Un bilanţ pe primele şase luni ale acestui an arată că, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, cheltuielile cu carburantul au scăzut cu 7.000 de lei", a declarat Coste.

În momentul de faţă, toate salvările din Sălaj sunt monitorizate, astfel că nimeni nu-şi mai permite să gonească cu ambulanţa cine ştie pe unde. Problemele cu umflarea cheltuielilor la Serviciu Judeţean de Ambulanţă Sălaj au făcut, de altfel, în urmă cu trei ani, obiectul unui control de la Ministerului Sănătăţii, care s-a lăsat şi cu cercetări efectuate de DNA, managerul de la acea vreme, Ioan Cordea, fiind demis.

Salvările din Bucureşti au GPS de cinci ani

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov monitorizează Salvările din dotare de cinci ani. În biroul celor care preiau apelurile de la cetăţeni, există o hartă mare, pe care apar în timp real toate salvările aflate pe traseu. Strada exactă, dacă se află sau nu în mers şi de cât timp sunt staţionate.

1 anda adam jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
zona de confort jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg
calendar ortodox 2021 18 mai sfantul mucenic teodot din ancira png
elon musk met gala 2022