Vapoarele n-au motorină ca să plimbe oamenii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-a ales praful de agrementul din Parcul Herăstrău. Doar două vaporaşe mai plimbă oamenii pe lac. Şi asta se întâmplă doar sâmbăta şi duminica. În timpul săptămânii, toate navele sunt "trase pe dreapta". Totul din lipsă de combustibil.

E vară, e vacanţă, iar mulţi bucureşteni îşi petrec timpul în parcurile din Capitală. Şi, în special, în Herăstrău, acolo unde aveau posibilitatea să se plimbe şi cu vaporaşul. Spun aveau pentru că, din acest sezon, toate ambarcaţiunile sunt trase la mal, de luni şi până vineri. În aceste zile, nici o navă nu mai circulă.

La Debarcader a fost lipit un anunţ că vaporaşele circulă numai în weekend

simeon stalpnicul png

„Asta e politica conducerii. Nu e combustibil", ne-a mărturisit femeia care vinde bilete la Debarcader. Aici este lipit un ditamai anunţul pe care scrie că „vaporaşele circulă numai în weekend". Şi atunci doar două din şapte: „Băneasa" şi „Otopeni". Pentru că cererea este mare, oamenii sunt obligaţi să aştepte chiar şi 20 de minute.

Toate navele, inclusiv „Bucur”, sunt ancorate în curtea ALPAB

simeon stalpnicul png

„Ne-am aşezat la coadă, după vreo zece minute a venit un vapor care s-a umplut imediat, iar acum mai avem de aşteptat până se întoarce perechea lui. E bătaie de joc", s-au revoltat, ieri, cei aflaţi la Debarcader. Potrivit marinarilor, un vaporaş consumă în medie între 15 şi 17 litri de motorină pe oră, adică după doar două curse efectuate.

Primăria Capitalei nu are bani ca să asigure combustibilul, deşi bucureştenii plătesc cinci lei pe bilet. Şi nu sunt deloc puţini, având în vedere că o navă cu o capacitate de 80 de persoane se umple cât ai clipi. Nava de lux „Bucur" e şi ea "parcată" în curtea ALPAB, deşi în 2011 a fost cumpărată cu 300.000 de euro. Anul acesta a circulat doar de Ziua Marinei.

Hidrobicicletele se închiriază zilnic

Singurele care mai sunt încă ţinute „în viaţă" sunt bărcile şi hidrobicicletele. Ele se pot închiria zilnic, cu 5 lei pe oră, în intervalul orar 10.00 -20.00. Acestea nu necesită motorină. Dai la vâsle sau la pedale şi te plimbi liniştit pe Lacul Herăstrău.

«Primăria Capitalei să scoată bani»

Lidia Constantinescu, 59 de ani, pensionară: „Toată lumea vrea să se plimbe cu vaporaşul. Primăria Capitalei să facă bine şi să scoată bani".

Ioan Hagi, 58 de ani, economist: "E o lipsă de interes din partea primarului Sorin Oprescu. Ar fi avantajos financiar, dar nu se preocupă."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net