Zeci de copii aflaţi în tabără la Ocna Şugatag, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Ultima actualizare:

La Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare au ajuns 17 copii, ceilalţi fiind duşi de părinţi la mai mulţi medici de familie. Toţi aveau aceleaşi simptome: febră, dureri de burtă şi vărsături; semen clare de toxiinfecţie alimentară.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Baia Mare, Viorica Cherecheş a declarat, vineri, pentru Mediafax, că doar o parte din copiii sosiţi la spital au avut nevoie de tratament perfuzabil.

 “Aseară (joi seară - n.r.) au ajuns 15 copii la spital. Au fost consultaţi şi s-a descoperit că au forme uşoare de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat miercuri seară piure cu caş pane. O parte din copiii sosiţi la spital au rămas o perioadă sub tratament perfuzabil, iar ceilalţi au fost trimişi acasă. În această dimineaţă au mai venit doi copii, care acuzau diaree şi uşoară deshidratare, aceştia fiind singurii internaţi în prezent. Toţi copiii au venit dintr-o tabără de dans sportiv de la Ocna Şugatag şi au vârste cuprinse între 8 şi 12 ani”, a declarat managerul Viorica Cherecheş.

Potrivit cadrelor didactice care însoţeau copiii în tabără, 40 din cei 48 de copii cazaţi la un hotel al sindicatelor din Ocna Şugatag au început să se simtă rău de miercuri seară, având febră, dureri de burtă şi vărsături, după ce au mâncat piure şi caş pane.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş au declanşat o anchetă, urmând să fie recoltate probe din alimentele consumate de copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net