Elevii vor avea 5 vacanţe în noul an şcolar

Ultima actualizare:

Semestrul I

Cursurile vor începe luni, 16 septembrie şi se vor încheia vineri, 20 decembrie.În perioada 2 - 10 noiembrie 2013, clasele din învăţământul primar (clasa 0 - clasa a IV-a) şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 21 decembrie 2013, şi va dura până duminică, 5 ianuarie 2014. Cursurile se vor relua luni, 6 ianuarie 2014 şi se vor încheia vineri, 31 ianuarie 2014.Vacanţa intersemestrială se va derula de sâmbătă, 1 februarie şi până duminică, 9 februarie 2014.

Semestrul al II-lea

Elevii vor începe cursurile luni, 10 februarie, şi le vor încheia vineri, 11 aprilie.Vacanţa de primăvară va fi de sâmbătă, 12 aprilie, până marţi, 22 aprilie (Paştele se va sărbători în 20 aprilie).Cursurile se vor relua miercuri, 23 aprilie şi vor dura până vineri, 20 iunie.Vacanţa de vară va debuta sâmbătă, 21 iunie şi se va încheia duminică, 14 septembrie.

Când se dau tezele

În primul semestru, tezele se vor susţine până la data de 20 decembrie 2013, iar în cel de-al doilea semestru, până la data de 23 mai 2014.

Când se susţin examenele

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru clasele terminale de la liceu, anul şcolar va avea 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului de Bacalaureat. Cursurile claselor terminale se încheie în data de 30 mai 2014.

Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării Evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 13 iunie 2014.Pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare.

Săptămâna  «Şcoala altfel»

În intervalul 7-11 aprilie 2014, se va desfăşura programul "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!". În această săptămână, elevii vor avea un orar specific şi vor avea activităţi extracurriculare şi extraşcolare. Scopul acestui program este implicarea preşcolarilor, elevilor şi cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii.

Copiii care dorm bine obţin note mai mari decât cei care au probleme cu somnul

Cercetătorii brazilieni au efectuat un studiu potrivit căruia copiii care se odihnesc pe timpul nopţii obţin rezultate mai bune la şcoală decât cei care nu dorm bine. Cercetătorii au studiat copii cu vârste între 7 şi 10 ani, care învaţă la şcolile de stat din oraşul Sao Paulo. Ei au descoperit că 13% din copiii care nu dormeau bine noaptea nu aveau note de trecere la limba maternă, pe când proporţia la copiii fără probleme de somn era de doar 9%.

De asemenea, 25% din copiii cu probleme nu aveau note de trecere la matematică, procentul fiind de doar 8% în cazul celor fără probleme. "Există informaţii, în special în raport cu adulţii, care arată că e nevoie de o noapte de odihnă pentru procesarea de noi cunoştinţe", au spus cercetătorii.

Actele medicale pentru înscrierea în colectivităţi sunt gratuite

Analizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivităţi sunt efectuate gratuit, iar medicii de familie eliberează documentele necesare fără taxă, a anunţat, ieri, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). "Chiar dacă părinţii nu sunt asiguraţi, copiii până la 18 ani beneficiază în mod gratuit de documentele menţionate. Şi tinerii cu vârste între 18 ani şi 26 de ani, care sunt elevi sau absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar (dar nu mai mult de trei luni), ucenici sau studenţi şi nu realizează venituri din muncă, au dreptul la aceste analize gratuite", a precizat CNAS. Analizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivitate sunt efectuate pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net