Preşedintele Traian Băsescu îi vrea morţi pe maidanezi

Primul om în stat a cerut, ieri, Guvernului să ia această măsură extremă, după ce un copil de patru ani a fost ucis de un maidanez, într-un parc din Bucureşti.

"Mulţi vor spune că nu e o temă pentru un preşedinte, dar am fost primar şi ştiu bine problema câinilor maidanezi. Când au blocat procesul de eutanasiere, parlamentarii au făcut-o într-un mod politicianist. Atunci, rata de incidente era de 11.000-12.000 de bucureşteni muşcaţi într-un an. Anul trecut au fost 16.000 de bucureşteni muşcaţi de câini. Fac apel la Guvern - pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare - să emită o ordonaţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă. Să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi să fie eutanasiaţi. Povestea cu castrarea are două valenţe: prelungeşte timpul în care câinii fără stăpân dispar dintre blocuri, nu e o soluţie rapidă, poate dura 10-12 ani. Castrarea e o soluţie pe termen lung, care din 2004, de când avem noua legislaţie în vigoare, s-a dovedit că nu dă rezultate. Nu trebuie să aşteptăm să mai moară, un copil, ca să luăm această măsură. De aceea cred că Guvernul trebuie să dea această ordonanţă de urgenţă. Nu putem pune câinii mai presus de oameni, mai presus de copii", a declarat preşedintele la Palatul Cotroceni.

În Capitală sunt 65.000 de câini vagabonzi care umblă liberi prin tot oraşul, 25 de persoane fiind muşcate zilnic de ei.

horoscop jpg
cub lia bugnar png
george burcea lurch jpg
cub andrele png
cub Andreea Perju png
cub camelia șucu (1) png
celine dion jpeg
parlamentul european profimedia  jpg
image
image
image
image
image
image
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png