Vin de la peste 200 km să se trateze după ce au fost muşcaţi de câini

simeon stalpnicul png

De două săptămâni face naveta cu trenul pe ruta Constanţa-Bucureşti! Nu vine în vizite la rude sau să se plimbe, ci merge la Institutul de Boli Infecţioase din Capitală pentru a-şi face vaccinurile antirabice.

Indra Ionescu (19 ani) a fost muşcată de un maidanez şi, cum la ea în oraş s-a consumat toată rezerva de vaccinuri, e nevoită să străbate sute de kilometri pentru a se trata. Constănţeanca a fost atacată de trei câini comunitari, la o terasă din Mamaia. "Eram mai mulți, au venit toţi trei spre mine şi au început să latre. Unul dintre ei m-a muşcat de mai multe ori de picior. Norocul meu a fost că un prieten s-a pus în faţa lor, iar eu am luat-o la fugă", ne-a spus tânăra, care a avut tot piciorul bandajat din cauza rănilor. Ieri, s-a prezentat la institut pentru cel de-al treilea vaccin.

Andreea a fost muşcată de faţă, iar buza i-a fost perforată

simeon stalpnicul png

"Vara aceasta au fost muşcaţi foarte mulţi turişti pe Litoral, iar spitalul a rămas fără antirabic, aşa că vin cu trenul până în Bucureşti să-mi fac vaccinurile", ne-a mai spus Indra, care face trei ore cu trenul până-n Capitală.

Andreea Ghiţă (17 ani) este o mare iubitoare de animale, însă asta nu a scăpat-o de atacul lor. Săptămâna trecută, fata a încercat să mângâie un maidanez de la bloc, însă acesta a muşcat-o de faţă. Din fericire, a scăpat cu răni uşoare, dar are acum de făcut cinci vaccinuri. Nici Georgeta Ciudoiu (56 de ani) nu a scăpat de furia animalelor. Câţiva maidanezi au sărit pe ea în timp ce era în vizită la rude şi au muşcat-o de picior. "Fiul meu i-a alungat, că altfel îmi făceau piciorul praf", ne-a declarat femeia.

Georgeta are piciorul bandajat din cauza rănilor

simeon stalpnicul png

Aproape 10.000 de oameni muşcaţi de câini

Potrivit statisticilor Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", de la începutul anului şi până la 31 august, 9.760 de persoane s-au prezentat la camera de gardă a spitalului, muşcaţi de câini. Dintre ei, aproape 2.000 au fost copii. În peste 60% din cazuri a fost vorba despre câini comunitari. Costul unei scheme complete de vaccin ajunge la 790 de lei, iar o schemă minimă la 276 de lei.

Citește și:

Sorin Oprescu, despre băieţelul ucis de câini: «Dacă-mi dau demisia, nu aduc copilul înapoi»

Adăpostul unde a fost duşi câinii ucigaşi, verificat de poliţişti

Femeia care trebuia să aibă grijă de câinele ucigaş: «S-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. Eu am conştiinţa curată»

cub mama theo rose carmen harra png
Brad Pitt (5) jpg
cub monica anghel png
Horoscop dragoste webp
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg