4 schimbări pentru noul an şcolar

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mai sunt doar zece zile şi începe şcoala. Luni, 16 septembrie, va suna din nou clopoţelul, iar elevii se vor aduna în clase. Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, le-a pregătit câteva schimbări pentru noul an şcolar, potrivit Mediafax. Iată care vor fi acestea.

Ponderea mediei de la Evaluarea Naţională va creşte la 75%. Ponderea mediei obţinute în urma examenului de Evaluare Naţională va creşte la 75%, faţă de 50% cât a fost până acum, în media finală de admitere la liceu. De asemenea, se va reduce la 25% ponderea notelor din ciclul gimnazial pentru admiterea la liceu. Şi asta, pentru că analizele au condus la concluzia că evaluarea la clasă este, în multe cazuri, mai indulgentă decât Evaluarea Naţională.

Controale periodice în şcoli. "Voi introduce controale care vor urmări de la prezenţa la şcoală, până la ceea ce se întâmplă în clasă zi de zi şi modul în care decurge evaluarea. Altfel spus, în ce măsură cadrele didactice sunt prezente la clasă şi folosesc toate orele în mod corespunzător. Am în atenţie cu prioritate acele şcoli în cazul cărora există variaţii foarte mari între evaluările la clasă şi Evaluările Naţionale. Acestea vor fi primele controlate, chiar începând cu lunile septembrie şi octombrie ale acestui an", a spus ministrul Remus Pricopie.

simeon stalpnicul png

Simulări ale Bac-ului, în clasa a XI-a. "Vom lua măsurile necesare ca pregătirea pentru bacalaureat să înceapă din 16 septembrie şi să se desfăşoare serios pe tot parcursul anului. Vom face evaluări, asistenţe la clasă, inspecţii, vom urmări cu mare atenţie cum se folosesc orele de Română, de Matematică, de Fizică, de Chimie etc., vom verifica dacă există în fiecare liceu program de ore suplimentare, meditaţii la şcoală. Aşa cum am anunţat deja, vom introduce simulări naţionale ale examenului de bacalaureat la clasa a XII-a şi, ca o noutate, la clasa a XI-a", a precizat Pricopie.

Evaluările din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor deveni standard. Sistemul de evaluare periodică la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a va deveni standard începând cu anul şcolar 2013-2014. "Prin urmare, după câţiva ani de grădiniţă, după clasa pregătitoare, după clasa I, ajungem în clasa a II-a şi putem să vedem care este nivelul elevilor, iar informaţiile respective le putem folosi pentru a vedea unde avem vulnerabilităţi, unde sunt probleme, la nivel de şcoli, la nivel de clase, chiar la nivel de elev în raport cu ceilalţi elevi", a afirmat şeful de la educaţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net