La 15 ani, Ana a murit că era gravidă

Ultima actualizare:
Banca în care Ana a învăţat la  Liceul Iulia Zamfirescu din  Mioveni era plină ieri de  flori şi lumânări de la colegi (FOTO: LAURENŢIU IONESCU)
Banca în care Ana a învăţat la Liceul Iulia Zamfirescu din Mioveni era plină ieri de flori şi lumânări de la colegi (FOTO: LAURENŢIU IONESCU)

Veste şoc, pentru rudele şi apropiaţii Anei, fata de 15 ani din Mioveni, găsită moartă, joi după-amiază, în apartamentul în care locuia cu tatăl şi cu mama vitregă. Deşi s-a presupus, iniţial, că fata ar fi fost ucisă de soţia tatălui ei, ieri, necropsia i-a lăsat cu gura căscată pe anchetatori. Ana era gravidă şi a murit în urma unei hemoragii!

Ana era elevă în clasa a IX-a, la Liceul Iulia Zamfirescu din Mioveni. Colegii o descriu ca pe o fată frumoasă şi cuminte. În clasă, Ana era un elev exemplu. Învăţa bine şi avea doar două absenţe în catalog de la începerea anului şcolar.

Nimeni nu a ştiut însă ce era în sufletul fetei. La 15 ani, Ana era gravidă! Dar apropiaţii ei nu ştiau nici măcar că aceasta ar fi avut un iubit.

Tatăl fetei a plecat de la morgă distrus de durere


    Banca în care Ana a învăţat la  Liceul Iulia Zamfirescu din  Mioveni era plină ieri de  flori şi lumânări de la colegi (FOTO: LAURENŢIU IONESCU)
Banca în care Ana a învăţat la Liceul Iulia Zamfirescu din Mioveni era plină ieri de flori şi lumânări de la colegi (FOTO: LAURENŢIU IONESCU)

"Nu ştiam că era însărcinată. Nu a venit la mine niciodată să o sfătuiesc în vreo problemă. Dar, orice copil de vârsta ei ar fi şocat. Dacă ar fi avut sprijin, ar fi ştiut cum să depăşească momentul. Nu avea o relaţie foarte bună cu mama ei vitregă. Probabil de aceea nu a avut încredere să-i spună", ne-a declarat psihologul liceului, Ramona Sofian.

Tocmai zvonurile că cele două nu se înţelegeau bine i-au făcut pe anchetatori să creadă, iniţial, că Ana a fost ucisă de mama ei vitregă. Cele două au fost găsite închise în casă, joi după-amiaza, de tatăl Anei.

Fata zăcea fără suflare, pe pat, iar soţia era inconştientă, având venele tăiate. Anchetatorii au presupus că femeia ar fi încercat să se sinucidă după ce a comis crima. Ieri, rezultatele necropsiei au scos la iveală faptul că Ana a murit în urma unei hemoragii interne provocată de o sarcină extrauterină.

Rămâne în continuare o enigmă de ce mama vitregă a tinerei a încercat să se sinucidă. Nu este exclus ca toată situaţia creată să fie o coincidenţă: Anei să i se făcut rău de la sarcină, iar femeia să fi vrut să se omoare după o ceartă cu soţul.

Cei doi avuseseră o discuţie cu o seară înainte, iar bărbatul îi spusese să părăsească locuinţa, întrucât alege să rămână cu fiica lui. Şi asta pentru că, între cele două, existau neînţelegeri în permanenţă. Femeia este internată la secţia de Psihiatrie a Spitalului Piteşti, urmând să fie audiată de către poliţişti. 

"Dacă, atunci când i s-a făcut rău, era dusă la un spital, fata putea fi salvată"

simeon stalpnicul png

Dan Manu, medic legist

simeon stalpnicul png

Candele aprinse, flori şi două tablouri cu chipul Anei erau puse, ieri, pe banca ei de la liceu. Colegii plângeau fără oprire. Clasa de curs arăta precum o imagine dintr-un film dramă.

"Era colega mea de bancă. Vorbeam multe, glumeam, râdeam. Niciodată nu mi-a spus că ar avea iubit", ne-a povestit Oana. O altă colegă de clasă, Sara a spus printre lacrimi:"Nu avea iubit! Nu cred....Mi-ar fi împărtăşit...Ne spuneam multe! Ea era puternică. Nu-mi explic cum de a clacat, de ce nu a cerut ajutorul, dacă a ajuns în această situaţie? Era şi frumoasă, şi deşteaptă. A câştigat locul II la miss Boboc", a spus Sara, marcată de cele petrecute. Sâmbătă, Ana va fi condusă pe ultimul drum. Luni, tot Liceul va fi în doliu şi se va ţine un moment de reculegere în memoria ei.

Click! Spune

Sarcina extrauterină (sau ectopică) se dezvoltă în afara uterului. O astfel de sarcină nu poate susţine fătul în viaţă foarte mult timp şi este necesară întreruperea ei. Dacă este lăsată netratată, sarcina ectopică poate duce la ruptura trompei uterine şi hemoragie masivă, complicaţii ce pun în pericol viaţa gravidei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net