12 trucuri pentru preparate culinare delicioase pe masa de Sărbători
Piureul de cartofi va avea un gust bun şi un aspect deosebit dacă este amestecat cu un albuş de ou bătut spumă.
Grăsimea pentru topit nu va prinde gust rânced dacă înăuntru se adaugă 2-3 cepe.
Albuşul va fi mai tare dacă fierbi oul la foc iute. La foc mic gălbenuşul va fi mai tare şi nu se va sfărâma.
Dulceaţa nu se va zaharisi dacă linguriţa pe care o foloseşti este uscată.
Untura nu se mai înnegreşte dacă se pune înăuntru un cartof crud, curăţat. El absoarbe şi mirosul de rânced.
Ouăle sunt proaspete dacă, puse într-o cratită cu apă şi sare, nu se ridică la suprafaţă.
Ceapa nu te mai face să lăcrimezi dacă, înainte de a o tăia, o scufunzi pentru 15 minute în apă rece.
Alimentele rămân proaspete mai multă vreme dacă sunt învelite în hârtie de ziar şi aşezate în frigider.
Mâncarea se desărează dacă în cratiţă se lasă un cartof curăţat şi spălat bine.
Găluştele devin mai galbene dacă amesteci grişul cu puţin mălai.
Merele la cuptor nu se încreţesc dacă sunt unse înainte cu puţin ulei.
Merele curăţate nu vor prinde culoare maronie dacă peste fructele tăiate se toarnă câteva picături de suc de lămâie.