N-ai bani de brad? Ia-l acum şi plăteşte-l până la vară!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se apropie Sărbătorile, iar comercianţii nu ştiu ce să mai facă pentru a-şi vinde brazii. Unii mai lasă la preţ, alţii încearcă să te convingă din vorbe să cumperi, iar alţii au ajuns să vândă în rate. Aşa că, dacă nu ai bani pentru pomul de Crăciun, îl poţi cumpăra acum plătind la anul

„Plăteşti când vrei pentru bradul tău", aşa scrie pe bannerele care sunt afişate pe gardurile din Piaţa Bucur Obor. Cum adică? „Adică îl poţi cumpăra acum şi îl vei achita la anul, începând cu luna ianuarie", ne explică Ovidiu Neacşu, director comercial Silva Group România. „Avem un parteneriat cu Credit Europe Bank şi cine are card Avantaj poate cumpăra brazi în rate cu dobândă zero. Nu contează cât de ieftin sau scump este bradul, omul îl achită în trei sau şase rate. A venit ieri un domn care a cumpărat unul de 59 de lei, cel mai ieftin, în trei rate. Depinde de alegerea fiecăruia", mai spune Ovidiu Neacşu.

Brazii se vând până-n Ajun

Este primul an în care Silva Group încearcă o astfel de metodă de atragere a clienţilor. „Şi ne merge bine. Nu ne plângem, vânzările sunt bune. Prin cardul Avantaj am dat deja câteva sute de brazi. E o facilitate pentru clienţii care, poate, vor să strângă bani pentru sărbători, nu să cheluiască pe brad. Iar grosul vânzărilor de abia acum urmează. Până pe 24 decembrie tot o să vindem şi sperăm să nu ne rămână nici unul".

Cum se procedează mai exact? E simplu! Vii la Obor, îţi alegi brăduţul, prezinţi cardul avantaj vânzătorului, acesta încasează banii, iar apoi tu îi vei restitui băncii emitente în fiecare lună, timp de cel mult şase luni. Practic, cumperi un brad acum şi îl achiţi până la vară! „Este ca orice altă tranzacţie de acest gen. În loc să-ţi cumperi pantofi, îmbrăcăminte sau produse electrocasnice, îţi iei un brad", mai spune Ovidiu Neacşu.

Din 15 decembrie, preţurile cresc cu 10 lei

În zona special amenajată pentru vânzare nu se înghesuie prea multă lume. Cei mai mulţi vin, se uită, pun câteva întrebări şi pleacă. „Suntem abia la începutul lunii. Însă, dacă lumea nu se grăbeşte, de pe 15 decembrie preţurile vor creşte cu 10 lei. Un brad de 59 de lei va ajunge 69 de lei, iar de pe 20 decembrie preţul va fi de 79 de lei.

În parcarea Selgros Berceni,  brazii costă între   70 şi 250 de lei

Cel mai scump brad, 300 de lei

Preţurile sunt pentru toate buzunarele sau..pentru toate cardurile. Sunt brazi la 59 de lei, între 120-150 cm, brazi la 120 de lei, între 150-175 cm, iar preţurile tot cresc. „Un brad pentru apartament ajunge şi până la 300 de lei, dar omul poate alege şi marfă mai ieftină, de 150 sau 200 de lei", ne explică directorul comercial Silva Group.

Cât costă brazii în magazine

Brazii de Crăciun au invadat anul acesta hypermarket-urile. Îi găseşti la Bricostore, Carrefour, Hornbach, Praktiker, OBI, dar şi în parcarea Selgros.

La Bricostore, pentru un brad Nordmaniana, cu o înălţime între 175 şi 220 cm, vei scoate din buzunar 79,99 lei.

La Hornbach, bradul te va costa 89 de lei, iar înălţimea lui poate ajunge şi până la 2,4 m.

simeon stalpnicul png

 La OBI, brazii Picea Pungens, cu înălţimi între 100 şi 150 cm, te costă 44,99 lei, iar pentru cei cu înălţimi între 170 şi 220 cm vei plăti 59,99 lei. Tot aici, vei găsi şi brazi cu preţuri mai mari, care se încadrează între 79,99 şi 169 de lei. Este vorba despre soiul Nordmaniana.

Dacă vrei un brăduleţ în ghiveci, la OBI vei plăti între 39,99 şi 79,99 lei.

Şi la Carrefour Orhideea se vând brazi naturali. Aceştia costă 39,9 lei -cei în ghiveci- şi între 89 şi 125 de lei cei naturali, tăiaţi. Ca înălţime, aceştia din urmă se încadrează între 150 şi 200 cm.

simeon stalpnicul png

Dacă îţi doreşti un brad în ghiveci, poţi merge la Praktiker. Aici, vei găsi soiurile Picea Abies, Nordmaniana dar şi brazi româneşti. Pentru un pom Picea Abies cu o înălţime între 100 şi 130 cm vei plăti 44,99 lei. Un brad Nordmaniana cu o înălţime între 100 şi 120 cm te va costa 59,99 lei. Brazii româneşti în ghiveci costă 74,99 lei şi au înălţimi cuprinse între 80 şi 120 cm.

simeon stalpnicul png

În Piaţa Sudului, cele mai frumoase coroniţe simple şi decorate te costă între 5 şi 8 lei. Crengile mari de brad ajung până la 3 lei, iar pentru un buchet mare de vâsc vei mai scoate din portofel în jur de 5 lei.

Şi în parcarea hypermarket-ului Selgros din Berceni vei găsi brazi naturali. Sunt vânduţi şi pe Internet la adresa brazishop.ro. Preţurile se încadrează între 70 şi 250 de lei şi sunt importaţi din Danemarca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net