Taxa la carburanţi, pentru unii veselie, pentru alţii sărăcie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

“Legile lui Ponta sunt pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”! Asta strigă şoferii, supăraţi pe accizele la carburanţi stabilite preferenţial: 7 eurocenţi la litrul de benzină, zero pentru diesel.

După greva transportatorilor de marfă, care au blocat luni circulaţia în toată ţara nemulţumiţi de noua acciză la carburanţi, premierul Victor Ponta a făcut primul pas înapoi. Vrea să aplice acciza de 7 eurocenţi doar la benzină. Teoria lui Ponta? Avem cea mai ieftină benzină din toată Uniunea Europeană, deci mai e loc berechet de scumpiri.

"La motorină, amânăm cu trei luni introducerea accizei, astfel încât efectul asupra preţurilor bunurilor de consum să nu fie imediat. Urmează să găsim soluţii, dacă putem în continuare doar pentru motorină să avem un regim fiscal special", a explicat Ponta. Vestea a picat cum nu se poate mai prost pentru şoferii care conduc maşini pe benzină.

Benzină- Ionuţ va plăti de anul viitor mai mult pe  fiecare litru de benzină

simeon stalpnicul png

"Ce înseamnă asta? Statul îi protejează pe unii şi îi îngenunchează pe alţii? Adică eu, dacă am maşina pe benzină, sunt mai prost. Camionagiii sunt mai deştepţi! Le e frică de greva tiriştilor, că ăia dau totul peste cap şi cresc preţurile la transport, dar noi suntem inofensivi", spune Ionuţ Moiceanu, 20 de ani, din Bucureşti. Potrivit specialiştilor, introducerea unei accize la carburanţi, de 7 eurocenţi, şi modificarea sistemului de calcul al accizelor vor conduce la o scumpire de peste 50 de bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie.

simeon stalpnicul png

Comisia Europeană: găsiţi altă sursă de bani!

Liviu Voinea, ministrul pentru buget, este la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii Comisiei Europene (CE) ­despre majorarea accizei cu 7 eurocenţi doar la benzină, nu şi la motorină. „Sperăm că se va putea ajunge la un acord în România şi pot spune că suntem pregătiţi să analizăm orice propuneri alternative favorabile creşterii economice, cu un impact bugetar echivalent şi de o calitate echivalentă cu cele stabilite iniţial", a precizat purtătorul de cuvânt al comisarului Olli Rehn, citat de Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net